HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
élet-helyzet

Örök szerelme a foci

2013. szeptember 20. (péntek) 20:28
 
Tóth József Halmaj polgármestere él-hal a fociért. Öregfiúként eljutott a válogatottba is, s olyan hírességek ellen játszhatott, mint a BEK-győztes Bölöni László.

„Gyerekkoromtól kezdve sokat nyújt számomra az olvasás, így hobbimmá vált a régi kiadványok gyűjtése. Számos, számomra értékes régi könyv található a házi könyvtáramban. Ma is szívesen betérek az antikváriumokba, ha Budapesten járok” – szólt egyik kedvenc hobbijáról Tóth József. A másik a természet szeretete. Felesége szülőfalujában, Mogyoróskán találta meg a nyugalmat, szépséget, ahol bevallása szerint aktív pihenéssel készül az újabb kihívásokra.

[1_960] TothJozsef2.jpg

„Örök szerelmem a labdarúgás. Településünk csapatában, amatőr szinten, közel húsz évig szerepeltem eredményesen. Visszavonulásom után az abaúji polgármesterek csapatával kétszer is elnyertük az országos kupát. Talán ennek is köszönhető, hogy meghívtak a magyar öregfiúk válogatottba. Eddig hatszor ölthettem magamra a címeres mezt. Örök emlék marad az első mérkőzés, amikor Nagyváradon léptünk pályára a NAC jubileuma alkalmából az erdélyi válogatott ellen, amely kispadján a világhírű Jeney Imre ült, a csapatban pedig pályára lépett Bölöni László is. Szurkolóként kijárok a DVTK és a válogatott meccseire” – tudtuk meg Tóth Józseftől.

Vissza