HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
élet-helyzet

Martonyiból a nagyvilágnak

2013. október 18. (péntek) 10:11
 
Martonyi néhány száz fős kisközség, mégis olyan internetes honlapja van, amelyet sok nagyobb is megirigyelhet. Vécsei István polgármester, mint lelkes lokálpatrióta szabadidejében egyben a település krónikása is.

Rendőrként dolgozott annak idején, és a lehetőséggel élve 50 évesen elment nyugdíjba. Szolgálati járadékos, tiszteletdíjas polgármester. Mint elmondta 16 éves korától foglalkoztatja, hogyan lehetne szépíteni Martonyit. „A honlap alapjait én raktam le. Az ünnepségeken, mint például március 15-e, október 23-a, vagy az idősek napja videózok, fotózok, s töltöm fel az anyagokat. Egyben a hobbim is, hogy megismertessem a világgal Martonyit. Napra kész a honlapunk!” – mondta büszkén Vécsei István. Kiderült, ez azért is fontos mivel az elszármazottak még Kanadában is élnek, így a szívük nem szakad el a falutól.

Két, egymástól látszólag távoli hobbija is van a polgármesternek. Az egyik a versek szeretete. Hangulatának megfelelően egyszer Villont, másszor Aranyt, vagy Petőfit olvas. A másik hobbija pedig a vadászat. Vendégvadászként vesz részt a vadkárelhárításban.

„A vaddisznó az igazi kihívás, mert huncut. Komoly tudást igényel a becserkészése. Őzet lőni egyszerűbb, nem is lőttem talán csak vagy kettőt” – osztotta meg tapasztalatait a polgármester. Közben pedig a természetben, a jó levegőn van. Búcsúzóul elárulta, hogy a sport is közel áll a szívéhez.

Vissza