HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
élet-helyzet

A sportos polgármester

2013. október 18. (péntek) 10:10
 
Majdanics László, tiszalúci polgármester életét végigkíséri a sport. A labdarúgás elkötelezett híve, legújabb hobbija a kerékpározás, amely jól jön a „terepszemlékhez” is.

„Gyermekként a barátokkal rúgtuk a bőrt. 1964-ben, Tiszalúcra kerülésem után a helyi csapatban fociztam, majd szurkolóként folytattam. Később a kisebbik fiam is játszott a csapatban. 2002-ben megválasztottak a sportegyesület elnökének, ezt a tisztséget a mai napig betöltöm” – elevenítette fel a kezdeteket a polgármester.

„A körzeti csapatból 6 év alatt a megye I-be küzdöttük fel a csapatot a fiam segítségével, aki mint edző tevékenykedik. Az egyesületben több mint 100 gyereknek biztosítunk sportolási lehetőséget. A pálya és a létesítmények felújítása, karbantartása, a mérkőzések lebonyolítása, időt igénylő tevékenység, de még mindig élvezem. A természet szeretete, különösen a Holt Tisza iránti vonzódás mindig jelen volt a család életében, nagy örömöm, hogy a jó példa ragadós most már az unokák is szívesen töltik az idejüket a vízparton. A víz szeretete hozta a horgászatot. Gyönyörködöm a táj szépségében, az állat és madárvilág megfigyelésében, közben regenerálódom és tervezgetek. Ide a feleségem is szívesen elkísér. Vágyam a Holt Tisza partján a turizmus beindítása. Legújabb hobbim, a kerékpározás. Közben szemrevételezem a tennivalókat, megfogalmazódnak elképzelések, például: egy kerékpárút megépítése, amellyel szépül, gazdagodik nagyközségünk és remélem, nincs messze a városi cím elnyerése” – fogalmazta meg a célt Majdanics László.

Vissza