HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
élet-helyzet

A természet vonzásában

2013. október 17. (csütörtök) 15:44
 
„Számomra Borsodszentgyörgy a világ közepe. Sokan mondják ezt lakóhelyükről, nekem viszont soha nem szakad el a láthatatlan köldökzsinór, amely a szülőföldhöz köt” – vallja lokálpatriótaként Németh Gyula polgármester. Elmondása szerint a család, a barátok, a munka és a hobbi is a faluhoz köti.

„Amikor csak tehetem, a szabadban vagyok. Számomra minden évszak hoz valami újat, reményt keltőt. A természet szeretetét és tiszteletét szüleim plántálták belém. Ha a családi házunk udvarán, vagy kertjében dolgozom, akkor tökéletesen ki tudok kapcsolódni. Gyermekkorom óta mindig műveltem a földet, szinte önellátó volt a család. Mire megtanultam írni, olvasni, akkorra tudtam kaszálni, kapálni is. Régen a megélhetést jelentette a falusi munka, ma inkább az aktív pihenést, a kikapcsolódást. A munkám, hivatásom mindig az emberek szolgálatával volt kapcsolatos. Az emberek mellett, a természetet szeretem és tisztelem a legjobban. Ezért tudok, a természetben megpihenve, kiegyensúlyozottan élni. A kétkezi munka, a barkácsolás mellett jólesik az erdőben barangolni, nagyokat túrázni és néha vadászni.

[1_960] Borsodszentgyorgy.jpg

A vadászat számomra óriási élmény, és nem a szükséges 1 százalék, amikor a vad terítékre kerül, hanem a 99 százalék gyönyör, amit az erdő növény és állatvilága nyújt” – árulta el Németh Gyula.

Vissza