HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
fókuszban

Urnafalat avattak a szerencsi temetőben

2013. november 2. (szombat) 16:23
 
Ringer István tárogatós előadása mellett református énekek fogadták mindazokat...

..., akik halottak napjának délelőttjén látogattak a szerencsi temetőbe, abból a meggondolásból, hogy részt vegyenek a vadonatúj urnafal felszentelésén, illetve megáldásán.

[1_180] 03A városvezetés a Start Közmunkaprogram keretében valósította meg a kegyeleti helyet, amelynek gondolata közel tíz éve formálódott Tóth Istvánnak, a Városgazda Kft. ügyvezetőjének a fejében. A projekt bruttó hét- és félmillió forinttal támogatta a Salamin Ferenc városi főépítész által tervezett urnafalat, így a helyi büdzsé egyetlen fillérrel sem csorbult a kivitelezést illetően. Az avatáson Koncz Ferenc polgármester emlékeztetett, hogy nekünk kell megteremteni azokat a körülményeket, amelyek emberhez méltó módon biztosítják az elhunyt szeretteinkről, embertársainkról való megemlékezést. A városvezető hangsúlyozta ünnepi beszédében, hogy a szerencsi temető rendbetétele hosszú évek óta volt neuralgikus pontja a településnek, az önkormányzat, ezzel együtt, minden területen igyekszik bepótolni azokat a hiányosságokat, amik elmaradtak valamely oknál fogva az elmúlt idők során. [0_180] 02– Büszke vagyok azon közmunkásainkra, akik művészi szinten építették meg a szerencsi temető új kegyhelyét, olyan építményt alkottak, amelynek kapcsán minden városlakó hálás lehet feléjük – mondta Koncz Ferenc hozzátéve, hogy az urnafal építése mellett olyan rendet hagytak maguk után, amely példaértékű lehet más helyeken is.


Az eseményen a történelmi egyházak képviselői - dr. Börzsönyi József református esperes, Csejoszki Szabolcs görög katolikus parókus és Darvas László római katolikus plébános – mondták el idekapcsolódó gondolataikat, majd megáldották, megszentelték a százhét férőhelyes urnafalat. A programnak ünnepi hangulatot adott a Kisboldogasszony Kórus műsora, Sike Istvánné szavalata és Ringer István avatást záró, tárogatón előadott muzsikája.

[2_960] 01

- SfL -

Vissza