HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
élet-helyzet

A munkabírás egyik feltétele a jó családi háttér

2013. november 15. (péntek) 12:19
 
Koncz Ferenc országgyűlési képviselő, Hegyalja Kapujának, vagy – ahogy egykor nevezték – a „Cukorvárosnak,” Szerencsnek a polgármestere.

Fizika-matematika szakon diplomázott. A közélet iránt érzékeny emberként aztán rádöbbent arra, hogy országgyűlési képviselőként vagy éppen polgármesterként mégis többet tud segíteni a körülötte élőknek. A 2010-es helyhatósági választáson elsöprő többséggel nyert, először fordult elő a történelemben, hogy jobboldali politikus irányítsa a települést.

[0_960] KonczFerenc.jpg

„Akkor kapcsolódom ki igazán, ha a gyermekeimmel dolgozhatok együtt. Gyermekkorom óta hozzászoktam a kemény fizikai igénybevételhez, a családomban is mindenki kétkezi munkásember volt. Mivel középfokú végzettségem a gépiparhoz köt, megismerkedtem a vas munkával, a gépészettel is. Az én korosztályom még maga javította az autóját, a motorkerékpárját, és a ház körüli kisebb-nagyobb munkákat is saját kezűleg végezte. Nos, ez rám is jellemző, ezt az örökséget próbálom átadni a fiaimnak. Hobbi? Gyerekkorom óta vonzott a technika világa, és mint fiút, a motorozás hangulata ragadott magával. Még nászútra is motorral mentünk – egészen a bolgár tengerpartig. Ez az érzés azóta is kísér, ám csak akkor motorozom egyedül, ha munkába járok, más útjaimon a feleségem is ott ül mögöttem.

Tudvalevő, hogy vallásos ember vagyok, ezért évről évre részt veszünk a Csíksomlyói búcsún. Persze motorkerékpárral megyünk, ha esik, ha fúj. Mivel a lányom és az ikrek közül az egyik fiam is motorozik, a családi útjainkat kétkerekűekkel bonyolítjuk le. Manapság hiányzik a fizikai igénybevétel és a sport, ezért hetente kétszer egy órát töltök el egy konditeremben a gyermekeimmel. Arra a kérdésre, hogy meddig lehet bírni az effajta tempót – azt válaszolja, addig, míg az embernek hite és céljai vannak, minden fáradság legyőzhető.

Vissza