HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
portré

Pro Comitatu Díj a megyei rendőrfőkapitánynak

2013. november 15. (péntek) 12:24
 

Nemzeti ünnepünk, október 23-a alkalmából Pro Comutatu Díjat adományozott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés dr. Vereckei Csaba megyei rendőrfőkapitánynak, aki a kitüntetés kapcsán nyilatkozott lapunknak.

Arról, hogy milyen szakmai célkitűzéseket fogalmaztam meg 2007-ben, amikor megyei rendőrfőkapitány lettem, már nem sok értelme lenne szót ejteni, hiszen azóta nagyon hosszú idő telt el, jelentős mértékben átalakult körülöttünk a világ és markáns átalakuláson ment keresztül maga a rendőrség, mint szervezet is Elsődleges feladatunk, hogy alkalmazkodjunk a változó környezethez és a tőlünk elvárt és megszokott színvonalon szolgáltassunk biztonságot a megye lakossága számára. Természetesen emberként, vezetőként voltak és vannak olyan célkitűzéseim, amelyeket kinevezésem okán fogalmaztam meg magammal szemben. Ilyen alapvetések, hogy emberségesen, igazságosan, szándékosan senkinek nem ártva irányítsam a rám bízott szervezetet, hogy minden beosztottammal úgy törődjek, ahogy azt hasonló szituációban én is elvárnám feletteseimtől.

[1_960] VereczkeiCsaba-kard.jpg

A megyei közgyűlés által adományozott díj különös jelentőséggel bír az életemben. Azt hiszem, szerénytelenség nélkül jegyezhetem meg, hogy pályafutásom alatt, rendőri vezetőként számos komoly elismerésben részesültem már, de mind között a legbecsesebb számomra a nemrégiben átvett kitüntetés. Azért, mert ezt az a közösség adományozta személyemen keresztül az itt szolgáló több, mint kétezer rendőrnek, amelynek tagjai a mindennapi életük során megtapasztalt rendőri viselkedés alapján alkottak rólunk értékítéletet. Végezetül engedjék meg, hogy katonához illő módon mondjak ismételt köszönetet: Hazámat szolgálom!

Vissza