HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
élet-helyzet

Imola, népzene…

2014. január 23. (csütörtök) 12:18
 
„Talán a romlatlan természetes közeg is hatással volt arra, hogy szabadidőmben leginkább a népi hagyományokkal, a népzenével és néptánccal kerültem szoros kapcsolatba, szellemisége most is meghatározza hétköznapjaimat” – árulta el Osváth Katalin, a csereháti Imola polgármestere.

„Ha a zűrzavaros hétköznapokban kikapcsolódásra, feltöltődésre vágyom, csak bekapcsolok egy „kis kalotaszegi muzsikát”, s máris megfeledkezem a környezetemben zajló eseményekről… A sors úgy hozta, hogy 1994 óta szülőfalumban az önkormányzatnál dolgozhattam gazdálkodási előadóként, így nap, mint nap szembesültem a falu lakóinak gondjaival, vágyaival. 2010-es választáson úgy döntöttem, hogy a számok világából kilépek, és egy sokkal felelősségteljesebb, szerteágazóbb feladatkörben próbálom ki magam, így elindultam a polgármesteri tisztségért, és a település lakosai megtiszteltek bizalmukkal. Úgy gondolom, ezzel a bizalommal visszaélni nem lehet…

[0_960] OsvathKatalin.jpg

Házasságkötésem óta Kurityánban élek férjemmel és 15 éves, Soma nevű nagyfiammal, aki most áll pályaválasztás előtt. Az élet érdekes ajándéka, hogy férjemet is ugyanazon napon választották polgármesternek szülőfalujában, mint engem, és tősgyökeres kurityániként szívvel lélekkel dolgozik a település fejlődéséért, lakóiért. Mi is a hobbim? Jelenleg Imoláért és lakóiért végzett munka tölti ki szinte a teljes időmet. A közös családi programokat nagyon nehéz összeegyeztetni, hisz a hétvégéket és ünnepnapokat is gyakran külön töltjük, de természetesen gyermekünk és saját magunk érdekében is megpróbálunk minden évben pár napra elszakadni megszokott környezetünktől. Szeretek utazni, színházba járni, zenét hallgatni, társasági-, közösségi életet élni. Idén talán több éves tervünk valóra válhat egy hosszabb „erdélyországi” barangolás kapcsán...”

Vissza