HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
portré

Radó Béla: Mezőzombor az élete

2014. január 24. (péntek) 10:01
 

Mezőzombori lokálpatriótaként nem mondhatott nemet a felkérésre Radó Béla és  vállalkozói ismereteit, tapasztalatait 2010 óta polgármesterként kamatoztatja. Komoly feladatot vett a nyakába ezzel. Kevéske szabadidejében kirándulni és, ha ideje engedi focimeccsre is jár.

[1_180] RadoBela.jpg„Szerencsi születésű, tősgyökeres mezőzombori lakos vagyok. Műszaki végzettségemet Miskolcon szereztem, melyet húsz évig kamatoztattam, majd szintén húsz év vállalkozói munka következett” – fogott a bemutatkozásba Radó Béla. 2010 tavaszán keresett meg az előző ciklus két önkormányzati képviselője, azzal a kéréssel, hogy induljak az őszi választáson polgármester jelöltként, mert a település csőd közeli helyzetben van. Kérdésemre, hogy miért én, az volt a válasz ,,azért, mert vállalkozó szellemű, agilis, rendszerető embernek ismernek”. Szeretem, ha a környezetem rendezett és kiszámítható.

Polgármesterként az elmúlt években arra törekedtem, hogy bizonyítsam, a mezőzombori lakosok jól választottak, amikor rám szavaztak és megtiszteltek bizalmukkal. Egy gazdaságilag nehéz időszakban dolgozhattam, dolgozhatok a településért és lakosaiért. Büszke vagyok arra, hogy a helyi emberekkel összefogva a gazdasági válság okozta nehézségek ellenére is sikerült együtt fejlesztenünk lakóhelyünket, Mezőzombort.

Szabadidőm nagyon kevés van, de amikor lehetőségem nyílik rá, akkor hazánk és Erdély természeti, illetve épített csodáit igyekszem felfedezni. Szeretek zenét hallgatni, olvasni. Alkalomszerűen látogatom a diósgyőri illetve debreceni labdarúgó csapatok hazai mérkőzéseit.

Vissza