HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
élet-helyzet

„Arló a szülőfalum, szeretek itt élni”

2014. január 23. (csütörtök) 12:17
 
„Születésemtől kezdve Arlóban élek és a települési környezet minden hátránya ellenére szeretek itt élni. A szüleim által épített házban lakom, amelyet a család igényéhez, nagyságához mérten már többször átalakítottunk”- fogott a bemutatkozásba Vámos Istvánné dr., Arló polgármestere.

Két – nagyon szeretetre méltó – fiam van, akik a régióra jellemző munkalehetőség hiánya miatt már Budapesten, illetve Dunakeszin élnek.  Idősebb gyermekem családos, a fiatalabb egyedül álló. Két csodálatos leányunokám van, a fiatalabb hat és fél éves, az általános iskola első osztályos tanulója, az idősebb tizenkét és fél éves és egy 6 osztályos gimnáziumban másodéves.

Szabadidőmben legszívesebben az unokáimmal foglalkoznék, de ez a köztünk lévő távolság miatt csak két-három hetenként, hétvégén lehetséges. Sajnos két évvel ezelőtt megözvegyültem. A 90. évét betöltött édesanyámmal élek együtt, aki már folyamatos felügyeltre szorul. Minden lehetséges szabadidőmet rá áldozom. Természetesen hétvégeken, vagy munka után lehetőségem van egyéb tevékenységekre is. Művelem a kertet. Örömömet lelem abban, ha látszódik a munkám eredménye.

A hobbim a természet felfedezése, a kirándulás, az utazás. Sajnos meglehetősen kevés most a lehetőségem erre. A másik hobbim a tanulás, 47 évesen iratkoztam be a jogi egyetemre, amit 52 éves koromban elvégeztem cum laude minősítéssel. A három éves szakmai gyakorlat után jogi szakvizsgára jelentkeztem, amit szintén sikeresen letettem. Szeretem a közigazgatást, 44 évet dolgoztam ezen a területen.  Ez a közigazgatási múlt rendkívül sokat segít a jelenlegi polgármesteri feladataim ellátásában, gyakorlatilag nem okoz nehézséget a jogszabályok értelmezése, alkalmazása, az önkormányzati rendszer működése” – tudtuk meg Vámos Istvánné dr.-tól.

Vissza