HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
élet-helyzet

A focitól a gömöri lakodalmasig

2014. február 23. (vasárnap) 09:46
 

„A szülőfalumban töltött gyermek és fiatalkori évek bőséges emlékeit próbálom a jelenlegi lakóhelyemen kamatoztatni”  – árulta el mottóját Dusza László ragályi polgármester.

A település első embere a Ragálytól 3 km-re lévő Trizsből származik, s már 17 évesen a ragályi csapatban rúgta a bőrt. „Ragályhoz kötődő fiatalkori kapcsolatom eredménye lett, hogy feleségnek egy ragályi kislányt választottam” – elevenítette fel a sport hozadékát a polgármester.

A foci megmaradt örök szerelemnek. „A fiatalokkal való foglalkozás arra ösztönzött, hogy a csapatból kikerült idősebb játékosok ne szakadjanak el azonnal a sporttól és a közösségtől, ezért öregfiúk szintjén folytattuk tovább. A csapat neve: Aggteleki Nemzeti Park és Térsége Öregfi úk Csapata. Kezdetben csak a környezetünkben szorgoskodtunk, de a későbbiek folyamán már a határon átnyúlóan is kiépítettünk kapcsolatrendszert. Egyik legszebb élményünk volt a Magyar Színészválogatott társaságában egy tornán részt venni, melyet meg is nyertünk. Emlékezetes marad, hogy Nemcsák Károllyal, Eperjes Károllyal, Besenczi Árpáddal és társaikkal együtt játszhattunk” – elevenítette fel az élményeket Dusza László. „A fentiekből következik, hogy a közösségi kapcsolatrendszer a település egészét érintve is szívügyem. Ennek megfelelően testvér települési kapcsolatot létesítettünk a felvidéki Várhosszúréttel, az őrségi Szalafővel, valamint a székelyföldi Bereck-Kézdimartonos településsel.” A gyerekek a kapcsolatoknak köszönhetően többször vettek részt felvidéki kézműves táborban. „Talán hobbinak is lehet nevezni, de mindenképen törekvésem, hogy Ragály minél többet mutasson meg igazi arculatából, vendégszeretetéből, közösséget formáló tevékenységéből.” Az elképzelést tettek követték és megszületett a gömöri lakodalmas, amelyből természetesen a polgármester is kiveszi részét. A helyi református gyülekezet presbitériumában is részt vesz Dusza László.

Vissza