HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
élet-helyzet

Az itt és most fontossága

2014. február 23. (vasárnap) 09:56
 
„Egy számomra gyönyörű faluban élek. A jó Isten mindent megteremtett az itt élő emberek boldogulásához: művelhető földet, hegyet, erdőt, forrásokat, folyót” – szólt lokálpatrióta elkötelezettséggel Sajóvelezdről Pál Katalin polgármester.

„Nyolc éve állok Sajóvelezd lakosságának szolgálatában. Számomra nagyon fontos a munka öröme és annak szeretete. Az önkormányzathoz a vállalkozók világából érkeztem, az ott szerzett tapasztalatok sokat segítenek a mindennapi tevékenységemben. Szerencsés vagyok, mert mindig azt csinálhatom, amit szeretek. „Az élet egyik legnagyobb adománya, hogy 42 évesen anya lettem. 10 éves kislányommal folyamatosan szervezzük egymás életét. Én az ő iskolai programjait látogatom, ő pedig az önkormányzatét. A könyv, mint legjobb barátunk van jelen az életünkben. Imádunk utazni, színházba járni. Szívesen barangolunk, sétálunk a velezdi hegyeken kézen fogva, néha csendben, sokszor beszédesen. Mókásabb hangulatban – könynyeinkkel küszködve – nagyokat nevetünk.

Szeretünk őszintén beszélgetni. Ezekben a meghitt pillanatokban csak nézem a kislányomat és hallgatom az ő gyermeki világának fontos történéseit. Jó anyának lenni! El is mondom minden nap, mennyire szeretem. Arra törekszem, hogy önállóságra neveljem, hogy legyen kitartó és, hogy soha ne adja fel az álmait. Ne csak nézze, lássa is, formálja a világot, amelyben él, mint ahogy mi felnőttek is ezt tesszük napról napra. Fontos, hogy együtt legyünk, hogy az életet minden nap a lehető legteljesebben éljük meg. Olvastam valahol, hogy van egy fantázia-sziget az emberek gondolatvilágában, amelynek neve „Egyszer majd”, nos, mi nem akarunk oda eljutni. Az „Egyszer majd” nekünk itt és most van!” – zárta beszélgetésünket a polgármester.

Vissza