HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
portré

Páratlan páros

2014. március 30. (vasárnap) 07:51
 
Ugyanis nem ismerünk rajtuk kívül olyan házaspárt, amelynek mindkét tagja polgármester.

Páratlan páros, mondhatnánk Sziráczki Sándorra és nejére, Osváth Katalinra – akit a közelmúltban mutattunk be –, ugyanis nem ismerünk rajtuk kívül olyan házaspárt, amelynek mindkét tagja polgármester.

„A mögöttem hagyott 46 év rengeteg emléke és terve köt szülőfalumhoz, Kurityánhoz. Tanúja voltam a bánya- és könynyűipar működése idején tapasztalható jólétnek, és tanúja voltam –vagyok az ezek megszűnését követő szűkebb esztendőknek is” – vont mérleget Sziráczki Sándor.

„Pályafutásom kezdete óta igyekszem a közösség érdekében cselekedni. A 2010-et megelőző időszakban magyar-történelem szakos pedagógusként álltam az ifjúság rendelkezésére. A tanórákon kívül a túrák, táborok, futballversenyek és ezek kombinációi mindannyiunknak felejthetetlen élményeket jelentettek.

[1_960] portre.jpg

Ebben az időszakban még több lehetőség volt rá, hogy családommal, feleségemmel és – ma már lassan 15 éves – Soma fiammal is nyeregbe pattanjunk, bakancsot húzzunk egy-egy túra erejéig, vagy horgászbottal keltsünk rémületet a halakban valamelyik víz partján.

Gyökeres változás 2010 őszén következett be életemben. Feleségemet, Osváth Katalint szülőfalujában, Imolán bízták meg a polgármesteri teendők ellátásával, míg engem itthon, Kurityánban, így a közös családi programok kissé ritkábbá váltak. Úgy vélem, azt a bizalmat, amellyel Kurityán lakói megtiszteltek csak a település fejlődése érdekében megtett maximális odaadással szolgálhatom meg. Úgy érzem, az erőfeszítéseknek már vannak kézzelfogható eredményei, és hiszem, hogy az itt élők szorgalma, becsületes munkája záloga lehet mind az egyének, mind Kurityán felemelkedésének.”

Vissza