HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
élet-helyzet

Kánótól „Csigacsegéig”

2014. május 17. (szombat) 07:16
 
Valljuk be, a megyében élők többsége még a nevét se hallotta Kánónak, nemhogy volna az apró településen. Pedig a fiatal, agilis polgármester szeretné, ha felfedeznék a turisták.

„A tiszta, rendezett, mára virágokkal tarkított kis falunk 2013-ban kapott egy nagyon szép és modern művelődési házat, hivatalunk, orvosi rendelőnk, buszmegállónk is megújult és még sorolhatnánk sok sok apró dolgot, amelyet sikerült megvalósítani az elmúlt években.

Negyedik éve, nyár végén színes programokkal várja a szórakozni vágyókat a Kánói Nyárbúcsúztató Party” – mesélt a település egyik kiemelt programjáról Gyenesné Garan Edina polgármester.„A járási rendszer kialakításával Kánót a putnoki járáshoz csatolták visszatérve ezzel eredeti gyökereinkhez Gömörbe. Ez a döntés sok új lehetőséget hoz számunkra. Az ember néha fél az újtól, de csak azért, mert valami új, még nem biztos, hogy rossz is. A lehetőségeket ki kell használni, főleg ha segítő jobbot nyújtanak. Élni kell vele, de nem visszaélni! A szabadidőm nagyon kevés. Az életemet kitölti a munkám – hiszen pedagógusként is dolgozom –, és a polgármesterség. Mindez ek mellett vállalkozóként egyedi, kézzel készített esküvői meghívókat, kiegészítőket készítek, és ballagási tablókat festek. A festészet a hobbim, amire sajnos egyre ritkábban tudok időt szakítani.

Ha nincs kötelező elfoglaltságom, minden percemet a családommal töltöm. Az egész éves kemény munkát a kicsi lányunkkal Mírával (6) és férjemmel minden nyáron Tiszacsegén (amely nekünk csak Csigacsege) pihenjük ki. Ez az a hely, ahová a vendégszeretet és a nyugalom miatt mindig szívesen visszajárunk.”

Vissza