HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
élet-helyzet

Puskással is focizott

2014. május 17. (szombat) 07:21
 
Dr. Orosz Zsolt életét végigkíséri a labdarúgás. Hernádnémeti polgármestere azon kevesek közé tartozik, akik együtt játszhattak az Aranycsapat legendáival, Puskás Öcsi bácsival, Buzánszky Jenővel.

„Mozogni, sportolni, szabadban lenni mindig szerettem. Ha van egy kis időm, akkor legtöbbször biciklizem, ha néhány napra sikerül valahová eljutnunk, akkor igyekszem úgy megválasztani a helyszínt, hogy úszni is lehessen.

Azért az igazi szerelem mindig a foci volt, és az is marad” – árulta el a polgármester. „Középiskolás koromban a DVTK-ban, a főiskola alatt Nyíregyházán és Hajdúszoboszlón játszottam, de a legtovább a Hernádnémeti SE igazolt labdarúgója voltam. Aktívan persze már nem focizom, de 1999-től az Old Boys Bajnokság I. osztályában barátaimmal játszom. Többször nyertünk terembajnokságot, különböző tornákat. Megalakulásától tagja vagyok a Magyar Polgármester Válogatottnak, sok meghívásnak teszünk eleget határon innen és túl. Nagy élmény volt számomra, hogy olyanokkal játszottam együtt, mint Puskás Öcsi, Buzánszky Jenő, dr. Fenyvesi Máté, Lothar Matthaus. Sajnos ritkán jutok el a Bükkbe, a Zemplénbe túrázni. Sokszor már az is kikapcsolódást jelent, ha a kerti munkák közepette hallgathatom a madarakat, nézhetem a kék eget. felkeresni szülőfalum szebb helyeit és újabban igyekszem is ezeket megörökíteni. A község kiadványaiban megjelenő fotókat általában én készítem.

Rendszeres véradó vagyok, úgy érzem, így tudom embertársaimat ismeretlenül is segíteni” – zárta a beszélgetést dr. Orosz Zsolt.

Vissza