HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
élet-helyzet

Gömörszőlős vonzásában

2014. május 17. (szombat) 07:24
 
É. Kovács László néprajzkutató, festőművész és Gömörszőlős szerelmese. A művészet iránti vonzalmat és a lokálpatriotizmust leánya, É. Kovács Judit, a község polgármestere is örökölte.

„A mindössze 75 lelkes Gömörszőlős polgármestereként negyedik éve tevékenykedem. Előtte művészeti iskolai tanár voltam Putnokon, de mivel mindkét hivatás teljes embert igényel, így a tanári állásomat egy év után feladtam” – fogott a bemutatkozásba É. Kovács Judit.

„Tősgyökeres gömörszőlősi vagyok, édesapám 91 évével a falu legidősebb polgára, a rendszerváltás utáni első polgármestere volt. Szüleimtől lokálpatrióta szemléletet, a művészetek, a szép iránti igényt és a közösségi tevékenység iránti fogékonyságot örököltem. A falum múltja, jelene és jövője számomra nagyon fontos, az ezért való felelősségteljes munkálkodás a szabadidőm jó részét is leköti. Férjem villamosmérnök, a BorsodChemben dolgozik. Két egyetemista lányunk van, Anna és Júlia. Anna régészetet tanul, a lovak világa áll még hozzá nagyon közel, így most lovasoktatóként helyben dolgozik. Kisebbik lányunk biológiát tanul, de a művészetek több ágában – rajzolásban, versmondásban, fotózásban – tehetséges. Én is inkább rajzolásra, festésre, kézműveskedésre, kertészkedésre szeretnék szabadidőt »gyűjteni« és családommal többet együtt lenni.

Kirándulásaink sokszor közeli célpontra irányulnak, legutóbb csak a házunk melletti dombtetőre futottunk fel (most épp a közös fotó kedvéért), no meg a mindig gyönyörű gömörszőlősi dombok és az ott nyíló kosborok látványáért” – mesélt a gömöri község szépségéről a polgármester.

Vissza