HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Hőseinkre emlékezünk

2008. március 10. (hétfő) 09:39
 
Megyénk minden városában és számos kisebb településen ünnepi megemlékezéssel tisztelegnek március 15-én az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kezdetének 160. évfordulójának alkalmából.

Miskolcon már 14-én elkezdődnek az ünnepi események. A Megyeháza dísztermében pénteken ünnepi közgyűlést tartanak, amelyen Pokorni Zoltán, Budapest XII. kerület polgármestere mond ünnepi beszédet. Ezt követően a kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanulói mutatják be ünnepi műsorukat. Március 15-én délelőtt pedig koszorúzással, felvonulással tisztelegnek a haza nagyjai előtt.

Külön ki kell emelni közülük a megyénkből származó, zempléni Kossuth Lajost, a pozsonyi Országgyűlés ellenzékének vezérét, az első felelős magyar kormány pénzügyminiszterét, a szabadságharc kormányzóját. Palóczy Lászlót, Miskolc követét, az 1848-as Országgyűlés korelnökét, Szemere Bertalant, Borsod követét, későbbi belügyminisztert, majd miniszterelnököt. De nem szabad elfeledkeznünk arról a sok ezer borsodi, abaúji, zempléni, gömöri férfiról sem, akik a haza hívó szavára beálltak a Honvédségbe.

[1_960] Unnep.jpg

A képen megyaszói óvodások a tavalyi március 15-ei ünnepen.

Vissza