HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
vendégségben

XVIII. Borsodi Fonó Folkfesztivál

2014. június 20. (péntek) 14:58
 
Lajkó Félix, Palya Bea, Vujicsics, Makám, Bid Daddy Wilson a Diósgyőri várban. Július első hétvégéjén hamisítatlan fesztiválhangulattal, autentikus magyar népzenével és világzenei koncertek sokaságával várja látogatóit az idei Borsodi Fonó a Diósgyőri várban.

Július 5-én, szombaton délután 5 órától veszi kezdetét a fesztiválprogram: előbb a Számadó együttes, a Ciráda zenekar, majd a magyar világzene egyik legjobbjának tartott Makám koncertje köszönti a közönséget. Visszajáró vendégként üdvözölhetjük Palya Beát a Világzenei színpadon, aki friss formációjával, a Nő projekttel érkezik, ráadásul vendégként színpadra lép Csemer Boglárka, azaz Boggie is. Az éjszakába nyúlóan bulizhatunk az idén 40 éves, délszláv tamburazenét játszó Vujicsics koncertjén, majd érkezik a 2013- as világzenei toplista élmezőnyéből Lajkó Félix és bandája, végül Szirtes Edina Mókus és a Fabula Rasa Orchestra fergeteges koncertje zárja a szombati napot.

[1_180] 01.jpgJúlius 6-án, vasárnap a Szinvavölgyi Néptáncműhely gálaműsora nyitja a programot, akik „Fölszállott a páva” televíziós tehetségkutatóban megcsodált koreográfiákat is bemutatják. A gálát követően magyar néptánc-csődület, vagy ha úgy tetszik „flashmob” veszi kezdetét a Tényleg zenekar és a Szinvavölgyi táncosainak közreműködésével, amelyet a fiatalabbak örömére a Maszkura és a tücsökraj koncertje követ. [2_180] 02.jpg

Bemutatkozik a Mintha zenekar, majd a világszerte legelismertebb, legnagyobb nemzetközi sikereket és díjakat magáénak tudó, autentikus magyar népzenét játszó Muzsikás együttes lép a színpadra. A Muzsikás koncertje után a „hegedű, a bor és a pálinka” kelet-európai nagyköveteként emlegetett Bohemian Betyars dob egy újabb energiabombát a nézők közé.

A vasárnapi program este fél 11-kor egy fantasztikus afroamerikai népzenei csemegével, egy igazi blues különlegességgel zárul: az amerikai Big Daddy Wilson énekes-gitáros és az osztrák bluesgitáros, Ripoff Raskolnikov triójának fesztiválzáró koncertje teszi fel a koronát az idei Borsodi Fonó kétnapos, eszelősen jó programkínálatára.

Vissza