HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Húsvéti ajándék "KAMILLÁNAK"

2008. március 18. (kedd) 10:33
 
A KIWANIS Club Miskolci Egyesület jótékonyságának köszönhetően a KAMILLA Korai Fejlesztő és Tanácsadó Szolgálat – mely a Megyei Pedagógiai és Közművelődési Intézet keretében működik – 130 ezer forint értékben fejlesztő eszközöket kapott március 18-án.

A jótékonysági adományt Czímer Sándorné, a KIWANIS Club miskolci elnöke adta át Bozsikné Víg Marianna és Szarka Jánosné részére, a Megyei Pedagógiai és Közművelődési Intézet "Kamilla" szolgálatának. Az eszközök átadását a korai fejlesztésben résztvevő gyermekek részére húsvéti játszóház követte, ahol a "játékokat" már ki is próbálhatták a gyerekek.

[1_180] Atadas.jpg [3_180] FejlesztoJatekok.jpg

A fejlődésükben elmaradott gyermekeknél a speciális játékokkal való foglalkozás, fejlesztés különösen fontos gyógypedagógiai elem

A „Kamilla” Tanácsadó Szolgálatban 1998-tól folyik a megyében élő akadályozott fejlődésű, sajátos nevelési igényű 0-5 éves életkorú kisgyermekek komplex korai gyógypedagógiai fejlesztése, gondozása, illetve a szülők számára nyújtott tanácsadás. A gyógypedagógusok által végzett terápiák egyénre szabott és sérülésspecifikus programokra épülnek, melyek a gyermekek fejlesztését hatékonyan szolgáló eszközök folyamatos biztosítását igénylik.

A KIWANIS

[2_300] Kiwanis.jpg

A KIWANIS Club Miskolci Egyesülete több éve segíti a gyermekeket, akár közvetlenül, akár közvetve. A miskolci Gyermek Egészségügyi Központ (GYEK), a Lórántffy Zsuzsanna Kismamaház csak néhány kiemelt, az idei megajándékozottak közül. A Club miskolci egyesülete segített már halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek szakmai továbbképzésében, táboroztatásban is. Az egyesület meggyőződése szerint bárki képességével sokat tehet annak érdekében, hogy a világ egy kicsit jobb legyen. A KIWANIS Club Magyarország 1989 óta vesz részt számos gyermekprogram, kórház-, iskolafelújítás, játszótérépítés és hasonló projektekben.

 

Vissza