HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
aktuális

4 hét

2008. március 18. (kedd) 13:07
 
Vélemény és kommentár – ahogy rovatunk vendége látja az elmúlt 4 hetet, benne a híreket, politikai és közéleti eseményeket. Rovatunk Vendége Kiss Endre József, a sárospataki Nagykönyvtár lelkész könyvtárosa.

A népszavazási kérdések elsöprő támogatottságát hogyan értékeli?

Jobb lett az emberek kedve, többet mosolyognak, gyakrabban nevetnek. A Fidesz talált egy olyan politikai eszközt, amit sikerrel tudott alkalmazni azoknak a tömegeknek a támogatásával, akik egy párt felszólítására nem mozdultak volna, de most jelezték, hogy nem kívánnak a saját érdekeik ellenére, pusztán statisztálni egy gyanús körülmények között vagyonosodó réteg további gyarapodásához és hatalomszerzéséhez.

A miniszterelnök által meghirdetett tulajdonossá válási program során, véleménye szerint a kisemberek vagy a spekulánsok profitálnak majd?

Ebből, az állampolgáronként jobb esetben – 100 000-200 000 forintból – senki nem lesz tulajdonos, részvényes sem sokáig, mert a pénzoligarchiával, nagytőkével szemben a kisembernek semmi esélye. Ez tehát mézesmadzag akart lenni a referendum előtt, és ideológiai háttere lehet a 2010-es választás előtti, balliberális, szavazatvásárló osztozkodásnak.

A gáz és az olaj árának emelkedése várható. Elbírják-e még ezt a családi költségvetések?

Az eddigieket sem bírta az a 3-4 millió honfitársunk, aki szegénységi szinten, vagy az alásüllyedve vegetál. Tűrhetetlen, hogy az adónk nagy százaléka nem az
ország helyzetének gazdasági normalizálását szolgálja, hanem a hazai milliárdosok és a nemzetközi nagytőke vagyonát gyarapítja, miközben milliárdos, értelmetlen pazarlások mellett a szociális érzéketlenség az embertelenségig fokozódik!

A Biblia éve milyen feladatokat ró a Nagykönyvtárra?

Ennek kapcsán számos program lesz, amelyek felhívják a figyelmet a Magyar Biblia jelentőségére és a bibliaolvasás lehetőségére. Az ateista terror évtizedeit nálunk nem a médiaegyensúly, hanem a balliberális médiadiktatúra váltotta fel. Az agymosás áldozatainak a figyelmébe tudjuk ajánlani a Könyvek Könyvének művelődéstörténeti értékein túl azt, hogy nem csupán a világ legolvasottabb könyvét vehetik kezükbe, hanem „mennyei médiát” kapcsolhatnak be, amelyen keresztül Isten szava szól az emberhez, s megeleveníthet mindnyájunkat hitünkben, reménységünkben, szeretetünkben.

Vissza