HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Virtuális múzeum

2008. március 20. (csütörtök) 11:19
 
Borsod-Abaúj-Zemplén megye 20. századi történelme eseményekben gazdag. Magyarország történelmének jelentős eseményei játszódtak e régióban.

Ezt a gazdag történelmi múltat méltán lehetne reprezentálni egy 20. századdal foglalkozó digitális múzeumi, levéltári gyűjteményben. A Megyeháza elnöki tárgyalójában e szándék kinyilvánítására került sor március 19-én, melyet a POFOSZ, TIB, Széchanyi 56-os Emlékbizottság, a B.-A.-Z Megyei Levéltár, a Herman Ottó Múzeum, a Megyei Könyvtár, a Megyei Pedagógiai Intézet vezetői, a programot kidolgozó szakemberek valamint dr. Ódor Ferenc közgyűlési elnök írt alá.

[1_300] Alairok.jpg

A Digitális Gyüjtemény a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Akciótervére épít, melyben fontos szerepet kapnak a "Virtuális múzeumok".

A Program céljai:

1. A megye XX. századi történelmével kapcsolatos muzeális és levéltári értékű dokumentumok, kiadványok és tárgyak felmérése.

2. A megye XX. századi történelmi és kulturális emlékeinek digitális formában való összegyűjtése a gyűjtemény létrehozása, múzeumi bemutatása, a gyűjteményben való kutatás biztosítása, valamint felhasználása a pedagógiai munkában.

Vissza