2015.február.08 (vasárnap)

Vőfélytalálkozó Arnóton

A ceremóniamesterek bemutató műsora mellett megyei ökumenikus házassági évfordulós ünnepséget, nótadélutánt, és községi filmvetítést is rendeznek Arnóton a Házasság Hete keretében.

Tavaly több mint 10 ceremóniamester vett részt a lakodalmi fesztivál keretében megtartott jó hangulatú rendezvényen, megyénk szinte minden tájegységéből érkeztek vőfélyek Arnótra – mondta el a település polgármestere, dr. Üveges István, aki korábban maga is sok-sok lakodalomban szerepelt hangulatfelelősként. Az idei, február 14-én, szombaton, az arnóti általános iskolában 13 órától megrendezendő seregszemlére a megyénkben élő összes, hivatásos és amatőr vőfélyt meghívták, még várják az újabb jelentkezéseket. 

A vőfélyek (és a lagzis zenészek) egy mai hagyományőrző lakodalom hangulatát idézik meg, a menyasszonykikérés, a búcsúztatás, az ételek felkonferálása és a lakodalmi játékok jelenetei szórakoztatják a nézőket. A rendezvény keretében az iskolai aulában vőfélykendő kiállítást is szerveznek. 

A találkozón a menyasszonyi és vőlegényi szerepet az idei Miskolci Esküvői Kiállítás keretében megrendezett megyei álompár-vetélkedő győztesei, Kovács Krisztina és Pékó Sándor töltik be, az örömszülői szerepet a felsőzsolcai Rozmaring Népdalkör tagjai „játsszák el”, akik önálló lakodalmi nótacsokorral is színpadra lépnek.

A vőfélytalálkozó mellett megyei ökumenikus házassági évfordulós ünnepséget is szervez az önkormányzat. Az immár negyedik éve megrendezendő találkozóra, az evangélikus templomba február 13-án, pénteken, 17.00 órára az arnótiak mellett azokat a megyénkben élő, bármely felekezethez tartozó házaspárokat is várják, akik ebben az évben ünneplik a 25. vagy az 50. házassági évfordulójukat.

« Vissza
Impresszum | Közérdekű adatok | Adatvedelmi nyilatkozat