HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
fókuszban

Ötéves az Egyházmegyei Hírek

2015. március 22. (vasárnap) 08:26
 
Öt évvel ezelőtt, 2010 márciusában jelent meg először az Egri Főegyházmegye havilapja az Egyházmegyei Hírek a Heves Megyei Hírlapban.

A lapot önálló kiadványként is kinyomtattuk és eljuttattuk az Egri Főegyházmegye templomaiba. Az induláskor arra vállalkoztunk, hogy minden hónap első szombatján betekintést adunk egyházmegyénk életébe.

Ahogy Ternyák Csaba egri érsek a lap alapításakor megfogalmazta: „Ennek a kezdeményezésnek az a célja, hogy azok a katolikus hívők és családok is jobban megismerhessék egyházuk életét, akiknek a hétköznapokban csak laza kapcsolatuk van a helyi egyházközséggel, viszont kultúrájukban és hagyományaikban kötődnek a katolikus egyházhoz. Természetesen az itt olvasható írások minden nyitott és érdeklődő emberhez is szólnak, akik szeretnének tájékozottak lenni a helyi katolikus egyház életéről és köznapjairól. Vallásukat gyakorló híveink pedig hónapról hónapra meg fogják találni a lapot a főegyházmegye templomaiban.”

[1_960] kulcs-egyhaz-2.jpgAzóta az Egyházmegyei Hírek megjelenik a – Heves Megyei Hírlap mellett – a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Új Néplapban, és a Borsod- Abaúj-Zemplén megyei Kulcs című magazinban is. Példányszáma megközelíti a háromszázezret. A nyomtatott formán túl, a főegyházmegye internetes honlapján is elérhető (www.eger.egyhazmegye.hu).

Cikkeinkben beszámoltunk a legfontosabb egyházmegyei összejövetelekről, többek között az egyházmegyei képviselőtestületi találkozóról, az Egerszalóki Ifjúsági Találkozóról. Bemutattunk számos jeles egyházi személyt. Szóltunk a plébániák ünnepeiről, az egri Hittudományi Főiskolán és az Érseki Papnevelő Intézetben, továbbá az egri Redemptoris Máter Szemináriumban, valamint a főegyházmegye 40 nevelési-oktatási intézményében folyó munkáról. E mellett jegyzetíróink igyekeztek lelki útravalóval is szolgálni.

A lap szerkesztőbizottságának tagjai bíznak benne, hogy az elkövetkező időben is képesek lesznek megvalósítani az alapításkor megfogalmazott célokat.

Kérjük Olvasóinkat, az Egyházmegyei Híreket fogadják továbbra is érdeklődéssel!


Homa János
felelős szerkesztő

Vissza