HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
vendégségben

Gömör Expo: a határ menti kirakat

2015. április 24. (péntek) 11:07
 
A Gömör Expo már 17 éve a gazdaság és a turisztika kirakata, a határ menti kapcsolatok erősítője. A rendezvényhez idén csatlakozott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és hazánk kassai főkonzulátusa, egy nemzetközi befektetői fórum megszervezésével.

A XVII. Gömör Expo & Fesztivált április 30-a és május 2-a között rendezik meg a putnoki sportcsarnokban. Tamás Barnabás Putnok polgármestere a rendezvény sajtótájékoztatóján kiemelte: a kiállítás túlélte a gazdasági válságot, azokat a nehéz éveket, amikor sok hasonló hazai rendezvény bezárta kapuit. Putnok azonban mindent megtett annak érdekében, hogy a Gömör Expo megmaradjon, és erősítse a határom átnyúló kapcsolatokat. Ez az elgondolás most új lendületet kap, hiszen a hazánk kassai főkonzulátusa és a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kereskedelmi és Iparkamara egy nemzetközi gazdasági, befektetési fórumot és üzleti találkozót szervez az expóhoz kapcsolódva.

A polgármester szólt arról is, hogy a város mellett a Sajó-Rima EGTC is aktívan bekapcsolódott a háromnapos program szervezésébe.

[0_960] putnok.JPG

Miért éppen Gömör?

Szesztay Ádám főkonzul emlékeztetett arra, hogy Szíjjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter még az elmúlt évben egyeztetett szlovák kollégájával arról, hogy a határvidéken való munkahelyteremtés a két ország együttműködésének középpontjába kerül. Erről a két nemzeti befektetési ügynökség, a HIPA és a szlovák SARIO egyezményt is kötött. A mostani Gömör Expo pedig az első lépés a megvalósítás irányába. Egy lehetőség, hogy elmondjuk a világnak: vannak itt sikeres vállalkozások. Az iparkamarával és a vásár szervezőivel összefogva most a cél az expo fejlesztése. Idén az együttműködés központi gondolata, hogy „Miért éppen Gömör?”, azaz miért érdemes Gömört a befektetők figyelmébe ajánlani.

A BOKIK-kal közösen szervezett fórum célja, hogy megkönnyítse a kapcsolatépítést, a külpiacra jutást a magyar-szlovák határ mentén tevékenykedő kis-és középvállalkozások számára. Emellett bemutatják, népszerűsítik a térségben lévő befektetési lehetőségeket is. A hazaiak mellett számos határon túli vállalkozás is képviselteti magát a találkozón.

 [1_960] putnok2g.JPG

Színvonalas kikapcsolódás

Szabó János, az expót szervező NOVICO Kft, ügyvezetője a programot, és a kiállítók körét mutatta be. Az expo hagyományos társrendezvénye és egész napra programot kínál a IX. Nemzetközi Gömöri Vadásznap, amelyet május elsején rendeznek meg a gömöri városban. Hubertus ökumenikus istentisztelettel indul a nap, lesz trófea kiállítás, íjász- és kutyabemutató, festménykiállítás, vagyis szinte minden, ami valamilyen úton, módon kapcsolódik a vadászathoz, halászathoz.

A technikai sportok szerelmeseit is várják. A putnoki piacon rendezik meg május másodikán, reggel 9 órától a III. Gömör Expo Gokart bajnokságot.

A sztárvendégek: április 30-án Jolly és Suzy, május 1-jén: Bunyós Pityu, a Viharmadarak és Vastag Tomi, május 2-án pedig az Alma együttes, Geri-Betli duó, Király Viktor, valamint DJ Szatmári és Jucus

Vissza