HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
színes

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

2015. július 16. (csütörtök) 00:17
 
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Értéktár Bizottság közreműködésével pályázatot hirdet.

A pályázat témája
„Hagyományőrző - értékmentő nap” támogatása
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Értéktár Bizottság a pályázattal egy olyan hagyományőrző - értékmentő nap megvalósítását, megrendezését kívánja támogatni a megye egész területén, mely összegyűjti, népszerűsíti és ezáltal megmenti, ápolja a régi magyar hagyományokat, a nyelvi, szellemi, kulturális, természeti, épített, turisztikai stb. nemzeti értékeket; a népi építészet, a kézművesség, a gazdálkodás, a hagyományos népművészeti és gasztronómiai stb. értékeket, illetve az ezekhez tartozó rég elfeledett vagy már alig művelt mesterségeket, örökségeinket.

Pályázók köre Borsod-Abaúj-Zemplén megyében működő, az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény hatálya alá tartozó civil szervezetek.

A pályázatnak tartalmaznia kell:
A pályázónak részletesen be kell mutatnia azt a pályázat témája köré szerveződött, a pályázó által ápolt, illetve őrzött értéket, nemzeti értéket népszerűsítő, 2015. augusztus 30-ig megvalósítandó nap, rendezvény programját, tematikáját, meghívóját, melynek megvalósításához a pályázati összeget megpályázza. A nemzeti érték fogalma a magyar nemzeti értékekről és a hungarikumokról szóló 2012. évi XXX. törvény 1.§ i) pontja szerint a következő: „a magyarság és a magyarországi államalkotó nemzetiségek tevékenységéhez, termelési kultúrájához, tudásához, hagyományaihoz, a magyar tájhoz és élővilághoz kapcsolódó, nemzetünk történelme, valamint a közelmúlt során felhalmozott és megőrzött minden szellemi és materiális vagy immateriális javakat magába foglaló tájérték, amely tanúskodik egy emberi közösség és az adott terület történelmi kapcsolatáról.”
A pályázatok beküldésének határideje: 2015. augusztus 3.
A pályázatok beküldésének módja: elektronikus úton az
ertektar@hivatal. baz.hu e-mail címre.

A pályázatokat elbírálása: a beérkezett pályázatokat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Értéktár Bizottság bírálja el 2015. augusztus 5-ig, majd a három díjazottat írásban értesíti. Azon civil szervezetek pályázatát várjuk tehát, akik elkötelezettek a hagyományőrzés mentén, illetve akik hasonló tárgyban rendezvényeket, programokat szerveznek, rendeznek nemzeti értékeink fennmaradásáért, és továbbéléséért, elősegítve és hozzájárulva ezzel magyarságtudatunk erősítéséhez, magyarságunk múltjának, jelenének és jövőjének

Díjazás: A bizottság, a beérkezett pályázatok közül 3 (három) pályázatot támogat, pályázatonként 175 000 Ft pénzösszeg támogatással.



Vissza