HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
vendégségben

Népszerű az erdei napközi

2015. július 24. (péntek) 15:09
 
Az idén is nagyon népszerű a Csanyiki Nyári Napközi. Mind az erdőjáró, természetismereti-, mind a lovas táborra meghirdetett turnusok megteltek a Csanyiki Erdészeti Erdei Iskolában. Hagyományosan júliusban négy héten szerveznek heti programokat a gyerekek számára, de tekintettel az érdeklődésre ráadást is szerveztek.

"Akkora volt az érdeklődés, hogy úgy döntöttünk, egy ötödik turnust is tartunk. A szó szoros értelmében családias hangulatban töltik a programokban gazdag napokat a résztvevők, több miskolci család és baráti kör gyermekei visszatérő „nyaralónk” - mondta Rencsiné Ágh Márta, az ÉSZAKERDŐ Zrt. erdei iskolai programjainak koordinátora.

[0_960] csanyik.jpg
Az erdőjáró, természetismereti napköziben nagy hangsúlyt fektetünk a környezeti nevelésre, az erdő élővilágának, a természeti értékek védelmének megismertetésére, és az erdész hivatás rejtelmeinek bemutatására. A lovas napköziben pedig nem csupán a lovakkal ismerkedtek meg közelebbről a gyerekek, hanem más háziállatainkkal, kecskékkel, nyulakkal, a baromfiudvar lakóival is. A lovas ismeretek és készségek fejlesztése mellett természetesen a fiataloknak alkalma nyílt az erdei életközösség tanulmányozására, de túrákon és kézműves foglalkozásokon is részt vehettek. Hagyomány, hogy minden turnusban erdész-vadász programokat is szervezünk, ezeket most is nagyon élvezték a gyerekek – foglalta össze Rencsiné Ágh Márta

Vissza