HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
ajánló

Borsod megyei hétvégi programok (09.18-)

2015. szeptember 17. (csütörtök) 18:51
 
B.A.Z. megyei családi programok közül tallóztunk, amikhez kellemes kikapcsolódást kívánunk.

"Jelen-Lét" fotó kiállítás (Tarcal, 6 puttonyos Borfalu, Rákóczi u. 4.) 2015. szeptember 18. 17 óra. Ádám János fotográfus kiállításának megnyitója. A rendezvényt megnyitja Koncz Károly György előadóművész.

Légimentős Nap (Miskolc, Megyeháza és Reptér) 2015. szeptember 19. A Magyarország Légimentéséért Alapítvány szervezében szombaton [1_180] heli.jpgegész napos programot rendeznek a miskolci repülőtéren, illetve ennek keretében fotókiállítás nyílik a légimentőkről a Megyeházán. A rendezvény apropója, hogy 15 éves a miskolci légimentőbázis. A délelőtt 11 órakor megnyíló tárlatot Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke nyitja meg. A reptéri rendezvényt pedig Csöbör Katalin országgyűlési képviselő ajánlja az érdeklődők figyelmébe 13 órakor. A látogatók megismerkedhetnek a légimentők munkájával, lesz repülési lehetőség, a gyerekeknek ugrálóvár és színes műsor, amely keretében fellép sztárvendégként Deniz is. A "hogy mások élhessenek" rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet a légimentők áldozatos munkájára.

Újhelyi Napok 2015. A Város Hete (Sátoraljaújhely) 2015.szeptember 18-26. Sátoraljaújhely várossá nyilvánításának napja, ehhez igazítva minden évben kulturális és szabadidős rendezvények sokaságát szervezik meg a településen. A felújított Magyar Kálvária megáldásának ünnepével már 19-én délelőtt megkezdődnek a sátoraljaújhelyi Város Hete programsorozatai. A Kossuth Lajos Művelődési Központ kiállításmegnyitóval, kávéház átadóval, kórusfesztivállal készül. A város napi vigasságok programok pedig újra a Városligetben lesznek szeptember utolsó szombatján. A legnagyobb esemény lesz a felújított Magyar Kálvária felavatása egy látványos ünnepség keretében szeptember 19-én, szombaton. Ennek során a városból zarándoklat indul a Szár-hegyre, és útközben megáldják majd a stációkat.

Tokaji Ősz 2015 (Mád) 2015. szeptember 18-20. (P-V) A Tokaji Ősz programsorozatát ebben az évben Mádon rendezik. Szeptember 18-20. között a vidék legnevesebb borászai és legjobb éttermei kínálnak borvacsorát. Az idei esemény különlegessége, hogy Magyarország Michelin-csillagos éttermeinek séfjei készítik el az ötfogásos borvacsorát. A borkóstolás mellett lehetőség van sétát tenni az Urbán-dűlőben Szepsy Istvánnal vagy elektromos terepjárókkal feljutni a Kakas-dűlőbe Demeter Zoltánhoz.


[2_180] maxresdefault.jpgIII. Miskolci HELYNEKEM Kacsanap
(Miskolc, Széchenyi u. 30., Szinva terasz) szeptember 19.(Szo) 14 óra. Nevezz be a gumikacsádat a HELYNEKEM KACSAVERSENYre. Regisztrálj és indítsd el a gumikacsádat a kacsaúsztató versenyben. Nézd meg hogyan úszik a Szinva patakon és szurkolj neki, hogy ő érjen elsőként célba, hogy TE vihesd el a fődíjat. A délutántól kezdődő zenés és gasztronómiai programok mellett az esemény fő attrakciója, maga a verseny, amikor a verseny gumikacsák leúsznak a Szinva patakon, a Szinva teraszon- Kacsa Korzón elhelyezett célig.

Tour de Mezőkövesd 2015 (Mezőkövesd, Szt. László tér) szeptember 19. (Szo) Kerékpáros versenyre várunk minden kedves sportbarátot a mezőkövesdi Főtérre 2015. szeptember 19-én.

Magashegyi Futóverseny Sátoraljaújhely 2015. Szeptember 20. (V) Idén már hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Magashegyi futóverseny. Az előző években nagy sikerrel rendeztük meg a versenyt és évről évre egyre több résztvevőt köszönthetünk versenyünkön. Környékünkön, egyedülálló hegyi futás keretében mérheti fel képességeit minden sportoló. A táv 4000 m és 225 m szintkülönbséget kell leküzdeni a páratlan természeti környezetben

Vissza