2015.október.06 (kedd)

Anyanyelvi verseny diákoknak

A Nemzeti Művelődési Intézet megyei irodája anyanyelvi vetélkedőt szervez. A verseny célja, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, valamint a Felvidéken tanuló általános- és középiskolások körében népszerűsítse a magyar nyelvet, az anyanyelvápolást.

A versenyre nevezhetnek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, valamint a Felvidéken működő állami, egyházi, egyesületi és alapítványi fenntartású általános és középiskolák. Külön kategóriában versenyeznek az általános és a középiskolás korúak (5-8. és 9-13. évfolyamon tanulók). Egy iskola egy kategóriában csak egy csapatot indíthat, kivéve, ha az adott intézmény tagiskolával is rendelkezik, mert akkor a tagiskola is jogosult egy csapatot indítani. A csapatok létszáma: 4 fő.

A versenyen a magyar nyelvtan ismerete mellett szerepet kap a nyelvi kreativitás és leleményesség, a verbális és nonverbális kommunikációs készség, az illemtan, valamint az általános műveltségre vonatkozó kérdésekkel is találkozhatnak a résztvevők. A verseny menete: a résztvevők számától függően írásbeli forduló, az itt legjobban teljesítő csapatok részvételével középdöntők, majd döntő. A várható időpontok:

Jelentkezési határidő 2015. 10. 12. További információt  a brezai.zoltan@nmi.hu címen lehet.

A facebookon is keresse, kedvelje a Kulcs Magazint, hogy elsőként értesüljön a híreinkről!

« Vissza
Impresszum | Közérdekű adatok | Adatvedelmi nyilatkozat