HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
ajánló

Ars Sacra Fesztivál

2016. február 4. (csütörtök) 12:07
Idén szeptemberben immáron 10. alkalommal rendezik meg az Ars Sacra Fesztivált, amely célja, hogy felszínre hozza a kultúra mélyén nyugvó szakralitást. A szervezők megyénkből is várják a résztvevők jelentkezését.

A művészet minden ágának a bevonásával igyekeznek rávilágítani a szépre, a jóra, az igazra. A fesztivál egyházi fővédnöke Erdő Péter bíboros, Esztergom-budapesti érsek,  világi fővédnöke pedig  a mindenkori köztársasági elnök felesége, az az második éve Herczeg Anita. A nagyszabású rendezvénysorozaton az elmúlt évben 142 településen 12 művészeti ágban 580 eseményen mintegy 70 ezer látogató vett részt.

A fesztiválhoz az ország legnagyobb múzeumai, kiállítóhelyei, galériái, színházai, templomai és kulturális központjai csatlakoztak, de szeretnének bővíteni a kört.  A szeptember 17-25. közt – ezen belül a nyitott templomok napja szeptember 17-én lesz - megrendezendő idei fesztiválra július 31-éig lehet jelentkezni. A www.ars-sacra.hu weboldalon történő regisztrációt követően tölthetik fel programjaikat a jelentkezők.  Érdeklődni az ars-sacra@ars-sacra.hu email címen lehet a szervezőknél.

Vissza