HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
fókuszban

Betegek világnapja Egerben

2016. március 19. (szombat) 09:45
 
A betegekért mutatott be szentmisét február 11-én, a Betegek világnapján Ternyák Csaba érsek az egri szervita templomban.

A Betegek világnapja mindenkinek szól – mondta szentbeszédében a főpásztor. Minden ember érintett ezen a napon. Előbb vagy utóbb ugyanis mindannyian betegek leszünk, ez velejár az emberi élettel. A gyógyulás pedig nem csak a test felépülését jelenti, mint ahogy a betegségnek is lehetnek lelki vonatkozásai. Az a tény, hogy a Betegek világnapja az Irgalmasság Évében nagyböjtre esik, még fokozottabban irányítja figyelmünket a lelki gyógyulás, a bűbánat fontosságára, amely visszavezet bennünket Isten kegyelmébe.

[1_960] ternyak.jpgAki utánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye föl keresztjét minden nap és úgy kövessen engem – idézte Jézus szavait az egri érsek, majd rámutatott: akik képesek arra, hogy nap nap után a betegség keresztjét Krisztussal együtt hordozzák, azok a hitben megtapasztalják az ő vigasztaló, megmentő erejét is. A főpásztor szentbeszéde végén köszönetet mondott az orvosoknak, ápolóknak, mert mint fogalmazott, az ő hivatásbeli elkötelezettségük a remény jele, melyben az örökkévalóság fénye ragyog.

Vissza