HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
autó-motor-sport

Az Alba Volán nyerte a kupadöntőben

2016. március 28. (hétfő) 07:31
 
A Fehérvár AV19 4-1-re nyert a tavalyi győztes DVTK Jegesmedvék csapata ellen a jégkorong Magyar Kupa vasárnapi esti döntőjében a budapesti Tüskecsarnokban. Ezzel tizedszer lett kupagyőztes a székesfehérvári csapat.

A székesfehérváriak  először 1979-ben, ezt megelőzően legutóbb pedig 2013-ban nyertek. A nem a legszerencsésebb EBEL sorozat után elvárás volt a klub részéről a győzelem, a DVTK pedig söpréssel (4-0) megnyert MOL liga után érkezett a döntőbe és szerette volna megvédeni a címét. A jégen azonban a papírforma érvényesült. Az első harmadot még sikerült döntetlenre mentenie a miskolciaknak, a másik kettőt viszont simán hozta a Fehérvár és ezzel együtt a kupadöntőt is.

Ezzel mind a két csapat számára véget ért az idei szezon, azonban a legjobb magyar játékosok nem állhatnak le, mert irány a válogatott keret, majd a szerenécsések számára szentpátervári "A" csoportos világbajnokság. A kapitány bő keretében bőven vannak miskolciak, s remélhetően az utazó keretbe is bekerülnek ketten-hárman. Életre szóló élmény lesz.

[0_960] albavolan.jpg

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A DVTK egyetlen tényezőben bizonyult jobbnak, a szurkolásban. A két tábor jégkorong rangadóhoz méltó hangulatot teremtett Budapesten.

    Eredmények, EuroAszfalt-CCM Magyar Kupa, döntő:
Fehérvár AV19-DVTK Jegesmedvék 4-1 (1-1, 2-0, 1-0)
    korábban:
    a 3. helyért:
Debreceni HK-MAC Budapest 4-3 (2-0, 1-0, 0-3, 1-0), hosszabbítás után

(MTI - Kulcs Magazin)

Vissza