HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
aktuális

Miskolcon újra indul a fűtés

2016. április 19. (kedd) 12:23
 
A fűtési idény a jelenlegi jogszabályok szerint szeptember 15-től május 15-ig tart. A magas hőmérsékleti előrejelzések miatt április 4-én a MIHŐ leállította a fűtést, most viszont az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint erős lehűlés várható, ezért a fűtés újraindul április 19-étől.

A Miskolc Holding által kiadott tájékoztatásból kiderül, hogy az előző éveknek megfelelően a MIHŐ Kft. a lakóközösségekkel kötött megállapodások szerint biztosítja a fűtést, ha a napi középhőmérséklet előreláthatólag három egymást követő napon 12 Celsius fok alá esik, vagy egy napon át nem emelkedik 10 Celsius fok felé. Az Országos Meteorológiai Szolgálat erre a hétre kiadott előrejelzése szerint erős lehűlésre lehet számítani, ezért a miskolci távhőszolgáltató szakemberei 2016. április 19-étől újraindítják a fűtést. Amennyiben melegszik az idő, a MIHŐ Kft. a távhős lakások melegét szakaszos fűtéssel biztosítja.

A lakóközösségek kérhetik a fűtés leállítását, ha az egy hőközponthoz tartozó összes társasház-közösség írásban, fűtési megbízottján vagy közös képviselőjén keresztül jelzi azt a MIHŐ felé.

Vissza