HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
társalgó

„Bükkábrányban csapunk egy hatalmas bulit”

2016. május 14. (szombat) 15:11
 
Május 28-án a bükkábrányi Ősfa Fesztivál egyik sztárvendége Dr. Alban lesz, aki minden bizonnyal fergeteges hangulatot teremt majd jól ismert eurodance, hiphop, reggae és dancehall stílusjegyekkel fűszerezett zenéivel.

Az eredetileg fogorvos világsztárral Magyarországról és a kilencvenes évekről beszélgettünk.

– Egy évvel ezelőtt forgatott Budapesten videoklipet, tehát nem először jön Magyarországra. Pontosan hányszor járt már nálunk?

– A Marschall Entertainment jóvoltából már 10-15 alkalommal jártam Magyarországon, és annyira megtetszett az ország és bizonyos helyszínei, hogy úgy döntöttem szervezek Budapesten egy klipforgatást, amelyben szintén a Marschall Entertainment volt a segítségemre. Ők szervezték az utazásomat, de a technika részét természetesen én intéztem. Nagyon élveztem azt a három napot, amit Magyarországon töltöttem.

[1_960] zzz.jpg

– Magyarországon nagyon népszerűek most a kilencvenes évek zenéi. Mit gondol, mi lehet ennek az oka?

– Nem csak Magyarországon, hanem egész Európában, sőt az egész világon elindult pár évvel ezelőtt egy retró hullám. Ha megnézzük a most Amerikában frissen elkészült zenéket, akkor érezhetjük, hogy nagyon hajaznak a nyolcvanak-kilencvenes évek hangzására. Az oka az lehet, hogy az emberek szeretik a dallamosabb zenéket.

– Hogyan kezelték akkor a sztárokat és hogyan kezelik most?

– Általánosságban elmondható, hogy a régi, visszatérő nagy sztárok nem kapnak akkora tiszteletet, mint „fénykorukban”. Nálam ez szerencsére nem így van. Ugyanúgy, mint a kilencvenes években, most is limuzinnal érkezem a koncertekre és a legjobb szállodákban szállhatok meg. Szerencsére mindig nagy bulit sikerül csinálnom, és még mindig rengetegen kíváncsiak rám, tehát nem változott sem a közönség, sem a szervezők hozzáállása velem kapcsolatban.

– Ha csak egy dolgot tanácsolhatna a fiatal magyar előadóknak, mi lenne az?

– Maradjanak eredetiek, ez a legfontosabb.

– Gondolom, ezt mindig megkérdezik, de milyen a magyar közönség? Mi a véleménye a magyar lányokról? Valóban olyan híresen szépek?

– Igen, teljesen rabja vagyok a magyar lányoknak. Rengeteg rajongóm van Magyarországon is, minden koncert előtt nagy a tömeg és szinte szétszednek az autogramokért és fotókért, de fellépés előtt szeretek ráhangolódni a zenére, így ezeknek inkább a koncert után teszek eleget.

[2_960] 2f8b09c39c42.jpg

– Mikor láthatjuk legközelebb Magyarországon?

– Legközelebb a bükkábrányi Ősfa Fesztiválon csapunk egy hatalmas bulit május 28-án.

– Egy mondás szerint a zenész akkor megy nyugdíjba, ha már nincs benne zene. Önnek mik a tervei a jövőre nézve?

– A nyugdíjas kort is a színpadon szeretném megélni, eszem ágában sincs visszavonulni.

[3_300] szov.jpg

 

(Vajtó Laci)

Vissza