HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
vendégségben

Kassán át Isztambulba

2016. május 19. (csütörtök) 14:59
 
Egyre több külföldi nagyváros közelíthető meg Kassáról repülővel. A csütörtökön a miskolci városházán tartott bemutatkozás keretében jelentették be, hogy a Turkish Airlines is rövidesen járatokat indít Kassáról Törökországba, amelyre várják a magyar utasokat is – mi pedig a török vendégek számának növekedését reméljük.

A Helló Kassa nevű rendezvényt Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke nyitotta meg. Emlékeztetett rá, hogy sok évre visszanyúló, jó kapcsolatot ápolnak Kassa megyével és mostani vezetőivel, Zdenko Trebula elnökkel és Zakariás István alelnökkel is. Kitért arra, hogy a hagyományos kulturális és sport kapcsolatok mellett a gazdaságra is kiterjedt az együttműködés. Gratulált a kassaiaknak és Turkish Airlines-nak a járatbővítéshez, amelyet a két megye meg fog tölteni turistákkal, de reményei szerint a légihídon át Törökországból is érkeznek majd hozzánk vendégek.

Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere kiemelte, hogy a megyei jogú város és Kassa közt a testvérvárosi együttműködést igyekeznek érdemi tartalommal megtölteni, amely az állatkerti projektektől a katasztrófavédelmi és sport kapcsolatokig tart. A Miskolc-Kassa autópálya megépítését követően ezek csak erősödni fognak. Miskolctól két órai utazáson belül három nemzetközi repülőtér van, köztük a kassai. Utóbbi van a legközelebb, számítanak az ebből származó előnyökre.

[0_960] kassa.jpg
Zakariás István, Kassa megye alelnöke ugyancsak kitért a két megye és a két nagyváros közti kapcsolatokra, a Via Carpatia keretében Borsod-Abaúj-Zemplénnel együttműködnek a Baltikumtól a Balkánig tartó közlekedési folyosó fejlesztéséért. Véleménye szerint a középkori templomok turista útját is célszerű lenne létrehozni. Megköszönte a kassai reptér vezetőinek aktivitását, amely nem csak nem csak Kassa, hanem az egész régió fejlődését szolgálja. A török kapcsolat után német irányban történő bővítésről folynak tárgyalások.

Ezt követően tájékoztató hangzott el Miskolc, valamint Kassa turisztikai helyzetéről, a hazai és nemzetközi versenyről, a két város előtt álló lehetőségekről, a kassai repülőtérről (magyar nyelven is tájékoztatnak az interneten), valamint a Turkish Airlines járatbővítéséről, aminek köszönhetően Kassáról közvetlenül elérhető lesz rövidesen Isztambul.

Vissza