HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
autó-motor-sport

Miskolcon úszik az olimpiai bajnok!

2016. május 24. (kedd) 19:18
 
A 2012-es londoni olimpiai 10 km-es nyílt vízi számának bajnoka, Risztov Éva is rajtkőre áll a május 27-29. között Miskolcon, a Kemény Dénes Városi Sportuszodában megrendezendő IV. Országos Hosszútávúszó Medencés Bajnokságon.

 A Magyar Úszó Szövetség megbízásából az MVSI Miskolc Városi Sportiskola Nonprofit Közhasznú Kft. által életre hívandó nagyszabású esemény válogató a júliusi, egyaránt Hollandiában rendezendő felnőtt hosszútávúszó Eb-re és junior hosszútávúszó világbajnokságra, továbbá a szeptemberi, olaszországi junior Eb-re.

Az U10-es korcsoporttól kezdve a felnőttekig minden korosztály számára rendeznek bajnoki futamokat, melyeken 44 egyesület, 270 versenyzője összesen 350 rajtot produkál majd.

Május 27-én, 16 órától a 10 km-es bajnoki érmek sorsáról döntenek a résztvevők, köztük a Londonban, nyíltvizen olimpiai bajnok Risztov Évával és a házigazda MVSI csapatban ifjúsági világbajnok úszójával, Kiss Attilával.

A szombaton 10 órakor kezdődő programban az 1500 méteres és a 3 km-es számok szerepelnek, míg vasárnap 9 órakor kezdődik az 5 km-es versengés.

Megyénket ezúttal csak miskolci egyesületek sportolói képviselik. Az MVSI színeiben – a már említett 10 km mellett - 5 km-en is rajtkőre áll Kiss Attila, akinek klubtársai közül Kiss Róbert, Havasi Marcell Milán, Tulipán Bence (mindhárman 1500 méter), Pilz Olivér és Veleczki Szabolcs (mindkettő 3 km) is szerencsét próbál a bajnokságon. A Swimming Penthatlon Club két tehetséges sportolója, Hornyik Hanna és Hornyik Mira egyaránt 1500 méteren ad számot felkészültségéről.

Az országos bajnokságnak otthont adó Kemény Dénes Városi Sportuszoda május 27-én, pénteken 14 órától, május 29-én vasárnap 16 óráig a nagyközönség számára zárva lesz. Az esetleges kellemetlenségért a rendezők ezúton is elnézést kérnek.

(Fotó: internet)

Vissza