HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
autó-motor-sport

A Törzsfejlődésé lett a pálma

2016. július 4. (hétfő) 07:15
 
Evezősversennyel vette kezdetét vasárnap a 18. Triatlon Nagyhét szabadidősport eseményso-rozata. A tiszaújvárosi Dísztavon megrendezett vetélkedés fináléjában a „Törzsfejlődés” (TKKSE) hetese látványos csatában szerezte meg az elsőséget a „Más né-ven” legényei előtt.

A  Nagyhét mai, Fortrex Napján először a Bogratlon bográcsfőző fesztivál résztvevői népesítették be a a tiszaújvárosi Dísztó partját, ahol ötven baráti, munkahelyi, családi  csapat igyekezett fino-mabbnál-finomabb ételeket prezentálni a négy tagú zsűrinek, illetve persze az övéiknek.

A Babits László, Magos Zoltán, Jeney Lóránt, Jeney Tamás négyesnek ebben az évben is komoly gondot okozott a legjobbak kiválasztása. Elmondásuk szerint, ilyen erős és jó ízű verseny még so-sem volt a tiszaújvárosi Bogratlonon! Az első három hely sorsáról mindössze 0,5 pontok döntöttek. Az abszolút győztesnek járó „Arany-bográcsot” az Üstökös csapata érdemelte ki különleges hegyi pörköltjével. A képzeletbeli dobogó második fokára a tavalyi első Nagyiványi Betyárok  állhattak fel, jutalmuk egy karton a Babits Pincészet Tokaji Sárgamuskotály borából. A bronzos pozíciónak az MSZP csapata örülhetett, melyhez járt egy Scarpa Étterem-utalvány is.

A szervezők három különdíjat is kiosztottak, melyeket az Énekszó Baráti Kör, a Gumimacik és a Kon-dér Brigád képviselői vehettek át a Kreaktív-színpadán.

A méltán népszerű evezősverseny a főzőversennyel párhuzamosan zajlott a Dísztavon. A Nagyhét első, a teljesítésért járó tombola-szelvény gyűjtésére is szolgáló tömegsporteseményére 32, egyenként hét tagú egység adta le nevezését.

[0_960] kenu.JPG
A páros küzdelmekben a győztes mindig továbbjutott, a vesztes pedig elbúcsúzott a küzdelmektől. A verseny nemzetközi jellegét az ifjúsági Eb-re, junior Ek-ra és az elit világkupára  érkezett olasz küldöttség tagjai  jelentették, akik sajnos csak egyszer kaptak bizo-nyítási lehetőséget, mert futamukban alulmaradtak. A különböző hajóegységekben olyan neves személyiségek is ott lapátoltak, mint  Szonda Kornélia egykori kajakos világbajnok és dr. Juhos Sza-bolcs, Tiszaújváros jegyz

A döntőbe a „Törzsfejlődés” és a „Más néven” együttesei kerültek be. Igazán szoros és látványos küzdelemben végül nyert a TKKSE Kőszegi Ákos, Kostolányi Roman, Farkas Andrea, Kovács Marcell, Macz János, Krucsai Ádám, Kovács Richárd összeállítású hetese. A bronz-csatában a Pí csapata bizonyult a jobbnak. Az első három helyezett kép-viselői Márkus Balázstól, a 18. Triatlon Nagyhét szervező bizottságának társelnökétől vehették át az ajándékokat.  

 Koraeste  a White Revans muzsikált a KreAktív színpadon, majd  a Magna Cum Laude  koncertje szórakoztatta a Főtér közönségét.

 A hétfői folytatásban - a támogatói napon – az ETU Triatlon Ifjúsági Európa-bajnokság egyéni döntői jelentik a kiemelt programot.

Vissza