HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
élet-helyzet

Tengernyi régiség

2016. augusztus 7. (vasárnap) 16:18
 
A déli hőség ellenére vasárnap délelőtt ezrek látogattak ki Miskolc belvárosába, hogy megtekintsék a hagyományos régiségvásárt. Áruból nem volt hiány, viszont úgy tűnt, hogy a vásárlási kedv kisebb volt a szokásosnál.

Amikor a 60-70-es években a lakótelepek helyén lévő kertes házas utcákat bontották akkor kerülhetetett elő a padlásról annyi régiség, kacat (nézőpont kérdése), mint amennyit mostanában egy-egy régiségvásáron lehet látni. Régi vasalótól a kerti szerszámig szinte minden volt, no meg irdatlan mennyiségű megúnt porcelán nipp, apró ajándéktárgy, könyv, s a szokásos kommunista, náci jelvények, kitűzők... Az egyik árusnál teljes arzenál volt, mind a kettőből (bár a horogkeresztes termékek valószínűleg ukrán, vagy ki tudja milyen utángyártott lehet).

[0_960] DSCI1456.JPG

Úgy látszik az aprót gyüjtő tárogatós fiú is állandó látványosságává válik a vásárnak. Újdonság volt viszont egy pár, akik a Széchenyi szobor tövében téglis minipaprikát árultak, ipari mennyiségben.  A cikk írójának a festett tányérok tetszettek a legjobban, legkevésbé meg a Che Guevaras strandtörölköző és társai.  Ezeknek is annyi közük volt a régiségekhez, mint a téglis fűszerpaprikáknak. Színesítik a kínálatot.

[3_960] DSCI1469.JPG

[2_960] DSCI1463.JPG

További képek a facebook oldalunkon, itt talál.

Vissza