HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Szőlészet közmunkában?

2016. augusztus 24. (szerda) 18:28
A magyar szőlő-bor ágazati stratégia széles körű társadalmi vitája lezárul szeptember 1-jével, az egyeztetésnek már számos kézzelfogható eredménye van - mondta a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) elnöke szerdán Budapesten egy nyilvános szakmai egyeztetésen.

Légli Ottó beszámolója szerint a legtöbb hozzászóló az ágazati oktatás korszerűsítését és megreformálását, a gyakorlatorientált képzés erősítését szorgalmazta.

Gál Péter, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára a rendezvényen elismerően szólt arról a fejlődésről, amely a magyar borászatban az elmúlt 20-25 évben végbement. Ez folytatódhat, ha az ágazat szereplői együtt határozzák meg azokat a feladatokat, amelyeket meg akarnak oldani, és ez lesz az alapja a készülő ágazati stratégiának - jelezte a helyettes államtitkár.

A sajtónyilvános kerekasztalon Wille-Baumkauff Márta, a Vindependent Független Szőlő- és Bortermelők Országos Szövetsége elnöke felvetette, hogy a szőlő-bor ágazat munkaerő-helyzetének javítását a közmunkaprogram megreformálásával lehetne segíteni.

(MTI)

Vissza