HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
színes

AZ ÚJ TANÉV KÜSZÖBÉN A TISZAÚJVÁROSI ISKOLÁK

2016. augusztus 30. (kedd) 23:08
 
A KLIK Tiszaújvárosi Tankerületének tiszaújvárosi intézményeiben bekövetkezett átszervezések és intézményvezetői pályáztatások miatt kiemelt odafigyeléssel folynak a előkészületi munkák a 2016/2017-es tanévre.

Dr. Palkovics László államtitkár döntése alapján a Tiszaújvárosi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Deák téri telephelyének megszűnésével egy új intézmény születik, így a 2016/2017-es tanévet már önálló intézményként kezdheti meg a Tiszaújvárosi Széchenyi István Általános Iskola. A Tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium esetében az intézményvezetői pályáztatás miatt új intézményvezetőt neveztek ki Erdélyi Lajos személyében. A 2016/2017-es tanév küszöbén a tiszaújvárosi állami fenntartásban lévő iskolák intézményvezetői már hetek óta készülnek az új tanévre.

[3_960] __hunyadi-1_.jpg

Hunyadi Mátyás Iskola

HOK CSABA intézményvezető, Tiszaújvárosi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola: „Az állami fenntartású, de önkormányzat által működtetett Tiszaújvárosi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola eddigi három épülete helyett – ilyen néven – idén kettőben kezdődik meg a tanítás. A harmadik új néven, Széchenyi István Iskolaként, különváltan köszönti az új tanévet. A Hunyadi Mátyás Iskolában megtörtént a földszinti, illetve lépcsőházi ajtók cseréje, valamint az aula vitrines szekrényeit is újak váltották fel. Túl vagyunk a szükséges festéseken, a helyiségek átalakításán és a karbantartás egy részén.

[6_960] __hunyadi-2_.jpg

Hunyadi Mátyás Iskola - udvar

A legnagyobb volumenű munka most kezdődik: az udvar rekonstrukciójára az elkövetkező napokban kerül sor. A megújult sportpályákon kívül korszerű szabadtéri fitnesz gépek is szolgálják majd a sportolni vágyók igényeit, és szabadtéri foglalkozásokra, színpadi előadásokra is lehetőség nyílik majd. Az ebédlőbe új, színes bútorok kerültek, amelyek hozzájárulnak az étkezés körülményeinek esztétikusabbá tételéhez. A tankönyvek is időben megérkeztek.”

[1_180] Farkas Tivadarné.jpg

FARKAS TIVADARNÉ megbízott intézményvezető,

Tiszaújvárosi Széchenyi István Általános Iskola: „A 2016/17. tanév a kiemelt, különleges évek sorába tartozik iskolánkban. Ugyanis tizenhat év után ismét önállóvá vált az intézmény Tiszaújvárosi Széchenyi István Általános Iskola néven. Úgy vélem – minden ellenkező megnyilvánulással ellentétben –, hogy csakis pozitívan értékelhető egy olyan döntés, amely egy szervezet számára nagyobb jogi, szakmai és erkölcsi önállóságot, szabadságot biztosít. Egy önálló iskola karakteresebben tudja érvényesíteni az érdekeit, markánsabban tudja megfogalmazni identitását, komolyabb esélyek, nagyobb lehetőségek előtt áll.

[5_960] __szechenyi-1_.jpg

Széchenyi István Általános Iskola

Megtisztelő volt számomra a megbízott intézményvezetői feladatok ellátására való felkérés. Intézményvezetőként komoly célt tűztem magam elé. Nem kevesebbet, mint azt, hogy a Széchenyi Iskola –„A SZÉCHENYI”–legyen, és számos, sőt mind több tekintetben Tiszaújváros legjobb iskolája maradjon, vagy legjobb iskolájává váljon. Persze tisztában vagyok azzal, hogy ez a célrendszer kizárólag a kollégáimmal, a munkatársaimmal, az iskola diákjaival és az ő szüleikkel együtt érhető el. A munkában mindenben számíthatok a fenntartónkra, de igényt tartok a város vezetésének a támogatására is, hiszen mindannyiunk közös érdeke az, hogy az iskola haladjon, fejlődjön, épüljön, szépüljön. Hiszem, hogy ez így is lesz.”

[2_180] Erdélyi Lajos.jpg

ERDÉLYI LAJOS intézményvezető,

Tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium: „Jelenlegi munkahelyemen 1992 óta dolgozom. Az utóbbi 11 évben intézményvezető-helyettesi feladatokat láttam el. 2016. augusztus 1-től az intézmény vezetője vagyok. A jelenlegi intézmény jogelődje – időrendben a legkorábban alapított intézmény – az 1963-ban alakult gimnázium és szakközépiskola volt. Jelenlegi épületébe 1966-ban költözött. Tagintézményünk még a kollégium, mely barátságos, családias környezettel fogadja a diákokat.

[4_960] __eotvos-1_.jpg

 Eötvös József Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium

Az intézményben évtizedekre visszamenőleg színvonalas oktatás folyik. Bizonyítja ezt a nagyszámú kitűnő és jeles bizonyítvány, az érettségik kiváló eredményei, a továbbtanulni szándékozók és felvettek igen magas száma. Iskolánk 2009-ben elnyerte a minisztériumtól a „Kiváló Érettségiztető Vizsgahely” kitüntető címet. Az iskola élen jár a tehetséges gyermekek gondozásában, számtalan szakkör, tehetséggondozó foglalkozás, nyertes pályázat bizonyítja az itt folyó színvonalas munkát. Célunk, hogy ezt a színvonalat megtartsuk, illetve továbbfejlesszük. 

Vissza