HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
autó-motor-sport

Nyert a Kövesd és megelőzte a DVTK-t!

2016. szeptember 11. (vasárnap) 14:54
 
Az újonc Mezőkövesd hátrányról fordítva 3-1-re legyőzte a vendég Budapest Honvédot a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, nyolcadik fordulójában. A DVTK viszont Győrben kikapott a Gyirmóttól 1-0-ra és már csak egy pontra van a kiesőhelytől.

A hazaiak négy nyeretlen bajnoki meccs után gyűjtötték be a három pontot, míg a kispestiek sorozatban harmadszor maradtak nyeretlenek.

    OTP Bank Liga, 8. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC-Budapest Honvéd 3-1 (1-1)
---------------------------------------------
Mezőkövesd, 1670 néző, v.: Iványi
    gólszerzők: Bacelic-Grgic (29.), Strestik (52.), Egerszegi (88.), illetve Hidi (10.)
    piros lap: Hidi (75.)
    sárga lap: Strestik (79.), illetve Hidi (4., 75.), Lovric (36.), Baráth (87.)

    Mezőkövesd Zsóry FC:
    --------------------
Dombó - Vági, Szeles, Hudák, Fótyik - Bacelic-Grgic, Mevoungou, Egerszegi - Molnár G. (Sós, 70.), Strestik (Baracskai, 81.), Kink (Devecseri, 85.)

    Budapest Honvéd:
    ----------------
Horváth A. - Baráth, Bobál (Holender, 68.), Lovric, Ikenne-King - Kamber, Gazdag, Hidi - Koszta (Zsótér, 54.), Lanzafame, Balázs Zs. (Eppel, 55.)

Lassú játékkal kezdtek a csapatok, ennek ellenére a Honvéd már a tizedik percben vezetést szerzett, miután a frissen leigazolt olasz Davide Lanzafame pazar indításából Hidi Patrik kapásból emelt a kapuba. A szépségdíjas gólt követően sem lett sokkal jobb a meccs, a kispestiek irányítottak, de nem tudták növelni az előnyüket, sőt, az újonc hazaiak váratlanul egyenlítettek.

A folytatásban a Mezőkövesd hamar újra eredményes volt. Ezután a Honvéd ívelésekkel próbálkozott, de ezek nem jelentettek komoly veszélyt Dombó kapujára. A hajrára a Honvéd emberhátrányba került Hidi kiállítása miatt, a mezőkövesdiek pedig lelkesen és helyenként önfeláldozóan védekezve őrizték minimális előnyüket, majd a lefújás előtt egy újabb góllal bebiztosították sikerüket.

***

[0_960] kovesdi.JPG

A fotó korábban, a Kövesd - Gyirmót mérkőzésen készült

A DVTK elképesztő vereségsorozatban van az utóbbi fordulókban, 6 mérkőzés 1 pont, utoljára ilyen sorozatot emlékezetünk szerint Tornyi Barnabás jegyzett Diósgyőrben, s abban a szezonban ki is zúgott a csapat az élvonalból. Igaz most -még? - nem forró ennyire a pite az első két meccsen aratott győzelmeknek köszönhetően, azonban radikális váltásra van szükség, na nem akarnak leszakadni. A Kövesd újoncként viszont szépen csipegeti a pontokat. A Diósgyőrrel ellentétben megalázó verésbe sem szaladt bele. A 8 meccs 9 pont és 8. hely egy újonctól szép teljesítmény.

(MTI- Kulcs Magazin)

Vissza