HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
vendégségben

Haverok, szőlő, Tokaj

2016. október 1. (szombat) 20:51
 
A hagyományokhoz híven október első hétvégéjén az idén is megrendezték a Tokaji Szüreti Napokat. A nagyszabású rendezvény pénteken kezdődött és vasárnap estig tart. Középpontjában természetesen a bor és a szórakozás áll.

Az időjárás is a szebbik arcát mutatta, így sokan vettek részt szombaton kora délután a nagyományos vidám szüreti felvonuláson, amely Tokajon átvonulva a főtéren ért véget. Közben a majorettektől az ostorcsattogtatásig számos bemutató szórakoztatta a szép számú érdeklődőt. A protokolvendégek megnyitották, köszöntötték a szüreti napokat, a térség polgármesterei jelképesen összeadták a polgármesterek borához a szőlőt, majd beindult a színpadi műsorfolyam, amely késő ékkelig tart.

[0_960] tokaj2.jpg

Tehát, aki akár most - szombat kora este - indul Miskolcról, Debrecenből, vagy Nyíregyházáról még az is oda ér LK Beat-re és DJ Bordeera. Arról nem is beszélve, hogy a nyitott pincéknek köszönhetően a tokaji borokkal is közelebbi barátságot köthet (kivéve, aki vezet).

[3_960] tokaj3.jpg

A pihire is hagynak időt a szervezők, ugyanis vasárnap csak délután 3 órakor indul újra a program, amely estig tart.  Most már csak az égieknél kellene közben járni, hogy kitartson a jó idő, de ha be is jön a jelzett hideg a pincékben akkor is kellemes marad a hőmérséklet. Aki pedig egy kellemes kirándulással kötné össze a programot, annak ajánljuk a közeli Bodrogkeresztúrt, Tarcalt, a Bodrogparton sétálást, vagy megmászni a Nagy-Kopaszt, ahonnan tiszta időben csodálatos a panoráma.

[1_960] tokaj7.jpg

Fotóalbum a facebook profilunkban, itt tekinthető meg.

Vissza