HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
aktuális

Sikeres a speciális program Harsányban

2016. november 16. (szerda) 16:44
 
Befejezéséhez közeledik a pilot jelleggel elindított speciális közfoglalkoztatási program Harsányban. A mintaprogram a közfoglalkoztatásba nehezen bevonható személyek foglalkoztatását és foglalkoztathatóságát kívánja fejleszteni oly módon, hogy számukra a közfoglalkoztatás mellett munkaerő-piaci, szociális és egészségügyi szolgáltatásokat nyújt.

A településen kialakított közfoglalkoztatási pontban húsz – a községben és a környező településeken élő –, halmozottan hátrányos helyzetű személy foglalkoztatása vált lehetségessé november 30-ig. Az itt dolgozók mappákat, dossziékat, borítékokat és seprőt készítettek.

Szabó Gergely, Harsány polgármestere a projekt kapcsán kiemelte: „Nagy öröm számomra, hogy lehetőséget kaptunk a mintaprogram elindítására, amely nagyon hasznos volt és bízom a folytatásában, hiszen ennek köszönhetően a településen mindenki számára tudunk az egészségi állapotának, képzettségének megfelelő munkát biztosítani.”

[0_960] harsany.jpg

A településen az utóbbi hónapokban sokat javult a munkaügyi helyzet, lényegében teljes a foglalkoztatottság. Több sikeres program eredményeként nagymértékben lecsökkent a közfoglalkoztatásban lévők száma, hiszen egy együttműködésen alapuló modell segítségével tömegesen sikerült a közfoglalkoztatásban dolgozók átvezetése, integrálása az elsődleges munkaerőpiacra. Emellett egy csökkent munkaképességűeket foglalkoztató cég is letelepült a községben, amely több környező településről is foglalkoztat a munkavállalókat.

Vissza