HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Karácsonyi adományok a tehetségfejlesztésért és a rászorulókért

2016. december 1. (csütörtök) 12:56
 
Az ünnepeket megelőző időszakban - az elmúlt évek hagyományait követve - az ELMŰ-ÉMÁSZ idén is jelentős adományokkal és nagyszabású jótékonysági programokkal támogatja a gyermekeket és a rászorulókat.

A Társaságcsoport ezúttal is kiemelt figyelmet fordít a rászoruló, de tehetséges fiatalokra, és jórészt azoknak az intézményeknek nyújt anyagi támogatást, amelyek küldetésüknek tekintik a tehetséggondozást.

A tehetségfejlesztést érdemes minél hamarabb elkezdeni, mert időben megkezdett fejlesztés mellett nagyobb eséllyel lehet kibontakozatni a gyermekekben meglévő tehetséget, és fontos azt minél szélesebb körben folytatni, hiszen azonos arányban vannak tehetséges gyermekek a leggazdagabb és a legszegényebb családokban. Megfelelő támogatás, fejlesztés mellett a legszegényebb családokból is igazi tehetségek kerülhetnek ki.

[8_960] 14.jpg

A Társaságcsoport a karácsonyi adományozással ahhoz próbál hozzájárulni, hogy a támogatott intézményekben tanuló gyermekek közül minél többen kibontakoztathassák tehetségüket.

[2_960] 04.jpg

[7_960] 17.jpg

Bernhard Lüschper, az ELMŰ-ÉMÁSZ pénzügyekért felelős igazgatósági tagja 

A jótékonysági rendezvények sora december 1-jén Tiszaújvárosban kezdődik, ahol Bernhard Lüschper, az ELMŰ-ÉMÁSZ pénzügyekért felelős igazgatósági tagja 3 millió forint értékben ad át jelképesen pénzadományt az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport nevében 11 Borsod-Abaúj-Zemplén megyei, tehetségfejlesztéssel foglalkozó intézmény vezetőjének.

[4_960] 01.jpg

A rendezvényen beszédet mondott Demeter Ervin (a fotón), a B-A-Z Megyei Kormányhivatal vezetője is. Ezen a napon Perecesen ajándékok átadására is sor kerül az ottani óvodába járó gyermekek számára, melyeket az elmúlt évek hagyományának megfelelően a Társaságcsoport vezetői egyenként, személyre szólóan vásároltak. Továbbá a Társaságcsoport pénzbeli támogatást nyújtott és ad át jelképesen ezen a napon Miskolc környéki lakásotthonok fejlesztésére is, ahol a sportolásra alkalmas élettér kialakítása mellett, elsősorban a gyermekek testi-lelki fejlesztését szolgáló programok megvalósítása a támogatás célja.

Dr. Friedrich Wilhelm Knebel, az ELMŰ-ÉMÁSZ hálózati ügyekért felelős igazgatósági tagja december 6-án a Káli Művelődési Központban tartandó ünnepség keretében összesen 3 millió forint összegű pénzadományt ad át jelképesen Heves megyei, tehetségfejlesztéssel és készségfejlesztéssel foglalkozó szervezeteknek. A rendezvény résztvevői között szerepel többek között dr. Pajtók Gábor, Heves megyei kormánymegbízott és Horváth László országgyűlési képviselő is.

[6_960] ossz1.jpg

a tiszaújvárosi Széchenyi Általános Iskola műsora

Koncz László, az ELMŰ-ÉMÁSZ igazgatósági tagja december 8-án Salgótarjánban 43 Nógrád megyei intézmény vezetőjének ad át jelképesen összesen 3 millió forintot, amelyet az érintett óvodák fejlesztésére lehet fordítani. Az eseményen részt vesz a tervek szerint többek között Becsó Zsolt országgyűlési képviselő és Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke is.

[5_960] ossz2.jpg

A rendezvény végén Demeter Ervin és Bernhard Lüschper Mikulás ajándékokkal lepték meg a gyermekeket

A Társaságcsoport jótékonysági akcióinak következő állomása Miskolcon lesz, ahol december 14-én Dr. Marie-Theres Thiell, a Társaságcsoport igazgatóságának elnöke egy már használaton kívül lévő tehergépjárművet adományoz egy Nagyvisnyón tevékenykedő szervezetnek annak érdekében, hogy a heves megyei településen működő szociális ebédkihordást és személyszállítást folytatni tudják.

A jótékonysági akciósorozat december 20-án Csepelen zárul, ahol Dr. Marie-Theres Thiell asszony, az ELMŰ-ÉMÁSZ és a Mátrai Erőmű Zrt. Női Fórumának tagjai a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel együttműködésben ételt fognak osztani hajléktalanok számára.

További képek: https://www.facebook.com/pg/kulcs.kozeletkulturacsalad/photos/?tab=album&album_id=1880974352131748

(fotók: Kulcs Magazin)

Vissza