HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
autó-motor-sport

Sportünnep a Megyeházán

2016. december 9. (péntek) 11:00
 
A hagyományokat folytatva az idén is a Megyeháza adott otthont a megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület ünnepi ülésének, amely keretében átadták a Jó tanuló, jó sportoló díjakat.

Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke köszöntőjében kiemelte, hogy méltán lehetünk büszkék sportolóinkra, akik számtalan felejthetetlen élményt, határtalan örömöt okoztak 2016-ban is a magyar szurkolóknak.  Remélhetően felnőttként hasonló sikerek részesei lehetnek a jelen lévő diákok legjobbjai.

A sport mellett azonban a tanulásra is oda kell figyelnie a fiataloknak, s ha elérkezik az idő, akkor azt választani, amiben sikeresebbek.   Az alkalmat megragadva Török Dezső megköszönte a szülők, pedagógusok, edzők, sportvezetők és szponzorok támogatását. Kitért a kormány nagyvonalú sporttámogatási programjára is.

„Szeretnénk, hogy belőletek, a jövő generáció tagjaiból testben és lélekben egészséges felnőttek váljanak. Ennek elérésének egyik eszköze a sport. A csodás sikerek pedig a hab a tortán” – zárta beszédét Török Dezső.

[0_960] diak1.jpg

Ezt követően Fazekas Miklósné, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület elnöke értékelte a 2015/2016. tanév diáksportját. A közgyűlés elnöke által elmondottakat folytatva emlékeztetett rá, hogy a nagy bajnokok is diáksportolóként kezdték egykoron. Megyénkből indult például Biros Péter háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, vagy Zubai Szabolcs kézilabdázó, Kuttor Csaba triatlonista.  Ugyan ilyen fontos számunkra a diákok eredményei. Ez a rendezvény is egy alkalom ennek a kifejezésére. Ezt követően részletesen szólt a 2016-os korosztályos rendezvényekről, eredményekről a sportvezető. Megköszönte a megyei önkormányzat és minden további támogató segítségét, amely lehetővé tette a személyi és tárgyi feltételek megteremtését. Elmondta, hogy a Jó tanuló, jó sportoló címre 23-an pályáztak megyénkből és 14-en nyerték el, de valamennyien elismerést érdemelnek.

[2_960] diak4.jpg

Ezt követően átadták a díjakat, amelyben részt vett dr. Molnár László a Magyar Diáksport szövetség szakmai igazgatója is. A Jó tanuló, jó sportoló díjat a idén általános iskolás kategóriában: Géczy Ákos, Csörgő Kristóf, Vécsei Réka, Bacsa Fanni, Kövesi Karina, a középiskolások közt   Korpa Bence, Erős Patrik Dániel,  Feczkó Botond,  Kiss Angelika, Szentesi Csenge, Velmovszki Dóra, Tamás Bianka, Gyurkó Lili és a felsőfokú Maksa Balázs érdemelte ki.  A miskolci sportcsarnok dicsőségfalára Vécsei Réka, Kiss Angelika és Maksa Balázs neve kerül az idén. Gratulálunk!

A díj átadásról a további képeket itt tekinthetik meg

Vissza