2017.január.28 (szombat) A Röfi-nap legyőzte a telet

A Röfi-nap legyőzte a telet

Ez az a rendezvény, amikor a gyászt ünnepeljük, mert kétségtelen tény, hogy a 175 kg-os malackának tragikus napja volt a szombati, mivel korán reggel befejezte földi létét. Viszont annak a több száz embernek, akik kilátogattak a III. Besenyői Röfi Napra kellemesen telt a szombatja.

Újításként a rendezők kolbásztöltő versenyt hirdettek, amelyet nem kellett kétszer mondani, összesen 10 csapat nevezett. Egyforma húsadagot kaptak, a többi már az alkalmi szakácsokon múlt, hogy milyenre sikerült a nagy mű. Közben a hideg ellen védőitalként folyt lefelé a torkokon - kivéve a sofőrökén- a jóféle pálinka és forraltbor, s ezzel arányosan emelkedett a hangulat. Még Huszti Gábor, Szirmabesenyő polgármestere is beszállt a munkába.

[0_960] DSCN1612.JPG

A szakmai zsűri vezetője Fazekas József, a Sajó-Hús Kft. tulajdonosa, vezetője volt, aki dícsérte is rendesen a kolbászokat. Az első helyet egy arnóti csapat kapta, a másodikat pedig - nem kis büszkeségünkre - a Kulcs Magazin "Hústolói". A jó ebédhez pedig az Agyagbanda húzta a talpalávalót.

[2_960] IMG_5150.jpg

A Kulcs Magazin csapata  II. helyezést ért el a Muskotályos Kolbászukkal

A megnyitó keretében Csöbör Katalin országgyűlési képviselő és Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke mondott az alkalomhoz illő, rövid köszöntőt. A protokoll után Kis Grofó lépett színpadra, a csikorgó hideg ellenére több száz néző előtt.

[1_960] DSCN1617.JPG

 

Fotóalbum ide kattintva tekinthető meg a Kulcs Magazin facebook profiljában. Ha tetszett ne felejtse el kedvelni.

« Vissza
Impresszum | Közérdekű adatok | Adatvedelmi nyilatkozat