HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
színes

Múzeumi gyakorlaton az egyetemisták

2017. február 1. (szerda) 11:16
 
A Miskolci Egyetem és a Herman Ottó Múzeum képviseletében Horváth Zita általános rektor-helyettes és Pusztai Tamás igazgató együttműködési megállapodást írt alá, amely értelmében az egyetemisták a korábbiaknál jobban megismerhetik, bekapcsolódhatnak a múzeum munkájába.

A múzeum vállalja, hogy a BTK Történettudományi Intézet keretében működő muzeológiai, régészet szakirányára járó hallgatóknak lehetőséget biztosít a múzeumi gyakorlat teljesítésére. A hallgatók arra is lehetőséget kapnak, hogy a terepen folytatott kutatások keretében megismerhessék a múzeum által használt új módszereket és technológiákat. 

[0_960] hermuzme.jpg

A múzeum bevonja a muzeológia szakos hallgatókat az újabb kiállításai előkészítésébe és a kiállítások alapjául szolgáló múzeumi gyűjtemény rendezésébe, feldolgozásába. Ezzel az együttműködéssel természetesen a múzeum is jól jár, s hosszú távon a kisebb intézmények is profitálnak belőle, mert az egyetemről nem csak elméleti, hanem gyakorlati ismeretekkel rendelkező végzősök kerülnek majd ki, utánpótlást biztosítva a múzeumoknak.

Vissza