HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
színes

Farsang lesz belőle

2017. február 15. (szerda) 13:18
 
A kivitelezők a kocsonyaváros építésének a hajrájához közelednek. A pavilonokat már felállították a főutcán és elkezdték a színpadok szerelését is a tereken. Nem is árt, ha igyekeznek, mert pénteken kora délután a hagyományos felvonulással kezdődik a Miskolci Kocsonya Farsang.

Amikor  szerda kora délután szétnéztünk a fesztivál helyszínén azt láttuk, hogy a Szent István téren már állt a színpad alapja, a háttérben pedig a mutatványosok javában szerelték a gyerekjátékokat, no meg a toronymagas körhintát, amelyet várhatóan sok felnőtt is kipróbál. Az Erzsébet téren pedig javában építették a színpadot.

[0_960] kulcskocsonya.jpg

A fesztivál zenei programja, arculata egyébként alaposan átalakult a korábbiakhoz képest. Sok a retro, s kevesebb a progresszív zene. Érdemes a látogatás előtt alaposan megnézni a programot. Ami viszont változatlan marad, a zsibvásár és a lacipecsenyések. Természetesen kocsonyából sem lesz hiány.

[1_960] kulcskocsonya2.jpg

A pénztárcát viszont alaposan tömjék ki, mert várhatóan az árakat az idén se az átlag borsodi zsebéhez szabják, hanem a turistákéhoz. Számtalan kísérőrendezvény is lesz a makettektől a közös mozizáséig. Már csak azért kell imádkozni, hogy nehogy havazzon.

Vissza