HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Előzetesben az uzsorabehajtók

2017. február 23. (csütörtök) 14:14
 
Előzetes letartóztatásban van az a három csernelyi gyanúsított, akik már a 2016. évtől előzetes letartóztatásban lévő hozzátartozóik által irreálisan magas kamatra adott kölcsönöket akarták súlyos fenyegetéssel újra és újra behajtani.

Az Ózdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást V. Lajos 54 éves, V. Alexandra 28 éves, és V. Lajos 36 éves csernelyi lakosokkal szemben.

A gyanúsítottak hozzátartozóik tavalyi lekapcsolásuk előtt több csernelyi család egzisztenciálisan kiszolgáltatott helyzetével visszaélve irreálisan magas kamatra adtak élelmiszert és készpénzt hitelbe.

[0_960] csernelylead.jpg

A „kint” lévő hozzátartozók azonban folytatták a „családi vállalkozást” és a rokonok által adott és már többszörösen megfizetett termékek és készpénz további kamatokkal megnövelt értékét követelték az eltelt időben is folyamatosan a sértettektől. Azon családokat, akik nem akartak a végeláthatatlan követeléseknek eleget tenni súlyosan megfenyegették, így kényszerítve őket a további fizetésre. A fenyegetéshez a gyanúsítottak kardot, bárdot és egyéb eszközöket is használtak, amelyet a nyomozók a megtartott házkutatások során megtaláltak és lefoglaltak.

Az ózdi nyomozók a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztályának munkatársaival egy összehangolt akció során elfogták, majd február 21-én bűnügyi őrizetbe vették, a bíróság pedig február 23-án előzetes letartóztatásba helyezte a három gyanúsítottat.

Vissza