HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
aktuális

Passiójáték Arnóton

2017. április 10. (hétfő) 17:00
 
A húsvéti ünnepkör részeként Csíksomlyótól Nyitráig egykoron számtalan magyar lakta településen idézték meg Jézus Krisztus bibliai szenvedéstörténetét élő szereplős passiójáték keretében. Mára már ritkaságnak számít az előadás, mint amilyennek az arnóti római katolikus egyházközség szervezett vasárnap délután.

A katolikus templom előtt gyülekeztek a szereplők és az érdeklődők, majd közösen indultak a Katona dombra, a misztériumjáték színhelyére, ahol felidézték a bibliai történetet.

[2_960] 2-arnot.JPGA jó időben sokan voltak kíváncsiak a produkcióra, s nem csak katolikusok. A szervezők ugyanis minden helybélit meghívtak, felekezeti hovatartozástól függetlenül a közös ünnepre.

[1_960] 3-arnot.JPGA mintegy tucatnyi szereplő nagy beleéléssel idézte fel Jézus szenvedésének a történetét, amely végén a két lator társaságában megfeszítették a jeruzsálemi Golgota hegyén.

[4_960] 4-arnot.JPG

[3_960] 5-arnot.jpgA Jézust megszemélysítő szereplő maga vitte a keresztet, nem maradt el az (imitált) korbácsolás sem. Folytatás húsvétkor a feltámadás örömünnepével a keresztény templomokban. A további képeket itt tekinthetik meg:   https://www.facebook.com/pg/kulcs.kozeletkulturacsalad/photos/?tab=album&album_id=1953963011499548    

(fotók: Kulcs Magazin)

Vissza