HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
autó-motor-sport

Tizenkét érem a duatlon ob-ról

2017. április 24. (hétfő) 14:33
 
Alaposan kitettek magukért a Tiszaújvárosi Triatlon Klub versenyzői az idei szezon első nagy megmérettetésén: múlt hétvégén Balatonbogláron megrendezett kétnapos duatlon országos bajnokságon 4 arany-, 5 ezüst- és 3 bronzérmet „termeltek”.

A szombati férfi abszolút versenyben csak a pécsiek U23-as világbajnoki bronzérmese, Bicsák Bence tudta megelőzni a Lehmann-fivéreket, akik közül Bence ezüstérmes lett, Csongor pedig bajnoki címet érdemelt ki a junioroknál. A junior lányoknál a második Putnóczki Dorka és a harmadik Molnár Sára mögött is két klubtársuk érkezett célba.

A duatlon ob második versenynapján a mix-váltók vetélkedtek. Az újvárosiak az öt kategóriából háromban is a legjobbnak bizonyultak. A felnőttek abszolút elsősége azonban nem jelenthetett felnőtt magyar bajnoki címet, mert a szabályok csak egy utánpótláskorú versenyző szerepeltetését  engedélyezik csapatonként. A tiszaújvárosiaknál viszont mindkét leány csapattag még a junior korcsoportba tartozik. Maradt tehát a dicsőség, hogy a bajnoknak kihirdetett felnőtt pécsieknél közel 2 perccel jobb időt teljesítve ők bizonyultak a legjobbnak.

[0_960] duatlon.jpg

Eredmények

Férfi abszolút: 2. Lehmann Bence, 3. Lehmann Csongor, 4. Hankó Dávid, …6. Balogh Bence

Férfi U23-as kcs.: 2. Lehmann Bence. Felnőtt 2-es kategória (25-29 évesek): 1. Hankó Dávid (edzők: Fodor Ágnes, Lehmann Tibor, Baráth Tamás, Balogh Bence), 2. Balogh Bence

Junior kcs., leányok: 2. Putnóczki Dorka, 3. Molnár Sára, 4. Jakab Ilka, 5. Mátyus Lili

Junior kcs., fiúk: 1. Lehmann Csongor (edzők: Fodor Ágnes, Lehmann Tibor, Baráth Tamás, Balogh Bence)

Ifjúsági kcs., leányok: 4. Tóth Anna

Serdülő kcs., leányok: 3. Bóna Kinga

Serdülő kcs., fiúk: 2. Sánta Ármin

Mix-váltó, abszolút.: 1. Tiszaújvárosi Triatlon Klub (Putnóczki Dorka, Balogh Bence, Jakab Ilka, Lehmann Bence)

UP-2 kategória: 1. Tiszaújvárosi Triatlon Klub (Molnár Sára, Lehmann Csongor, Mátyus Lili, Fróna Ákos, edzők: Fodor Ágnes, Lehmann Tibor, Baráth Tamás, Balogh Bence)

Serdülő kcs.: 1. Tiszaújvárosi Triatlon Klub (Bóna Kinga, Sánta Ármin, Szabolcs Regina, Vágási Zoltán, edzők: Fodor Ágnes, Lehmann Tibor, Baráth Tamás, Balogh Bence, Filep Csaba).

Gyermek kcs.: 4. Tiszaújvárosi Triatlon Klub (Berencsi Lili, Hajdú Máté, Füzér Zsuzsanna, Szabolcsi Bálint)

 Újonc kcs.: 5. Tiszaújvárosi Triatlon Klub (Bán Lilla, Varga Martin, Filep Zóra, Bagi Zoltán).

Vissza